A pincészet borbemutatása
Pohárba kerüléskor csak úgy robbannak az illatok. A tejeskávé, a karamell mellett ott a befőzés közepén fortyogó szilvalekvár is. A pörkölt aromák sem bujkálnak, finoman a háttérben játszadoznak. Illatában ezekből csak többet kapunk, melyet a korrekt savgerinc támaszt alá. A 14-es alkohol nem lóg ki, szépen belesimul a borba. Szép koncentrált ízvilág, eleganciát.
Érlelési információkHagyományos eljárással készült, nyílt erjesztés, csömöszöléssel, hűtés nélkül. Erjedés után új 5 hl-es magyar tölgyfa hordóba került, 6 hónapra. |
Pinceidő5-7 év |
Hol vásárolható meg
Pince webshopja.
Gere Tamás és Zsolt Pincészete bemutatása
Pincészetünk szőlőtermesztéssel és feldolgozással foglalkozik. Az első saját palackozású borunkat 1988-ban hoztuk forgalomba, melyek mára országosan ismerté váltak. Pincészetünk jelenleg 27 hektáron gazdálkodik. Ültetvényeink Villány, Nagyharsány és Siklós legjobb adottságú területein helyezkednek el. Az egyre növekvő mennyiség miatt 2002-ben fejlesztésekbe kezdtünk. A technológiai folyamatokat szétválasztottuk: a feldolgozás és a borok hordós érlelése Nagyharsányban történik, míg a palackozás, a palackos érlelés és a kereskedők kiszolgálása az újonnan épült villányi üzemünkben. Villányi pincénkben a hét minden napján lehetőség van vásárlásra, kóstolásra és üzemlátogatásra.