A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Kadarka Válogatás

Gere Tamás és Zsolt Pincészete Kadarka Válogatás 2011

Véleményünk szerint

A bor illata csokoládéra, aszalt meggyre emlékeztet bennünket. Míg az illatban a hordós érlelés jegyei tűnnek meghatározóbbnak, addig a kortyban kirobban egy sűrű gyümölcsös, gyümölcslekváros ízvilág, a fűszerek itt inkább a háttérbe szorulnak. Szerkezetében a savak erősebbek a tanninoknál, és ez tovább segíti a zamatok kibontakozását. A test közepes, az alapanyag érettségére az aromatikából következtetünk, az alkohol nem lóg ki.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2013-04-16

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Villány
 • Alkohol %

  14.0 %
 • Palackmennyiség

  1400
 • Ár

  5000 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% kadarka

Gere Tamás és Zsolt Pincészete borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Pohárba kerüléskor csak úgy robbannak az illatok. A tejeskávé, a karamell mellett ott a befőzés közepén fortyogó szilvalekvár is. A pörkölt aromák sem bujkálnak, finoman a háttérben játszadoznak. Illatában ezekből csak többet kapunk, melyet a korrekt savgerinc támaszt alá. A 14-es alkohol nem lóg ki, szépen belesimul a borba. Szép koncentrált ízvilág, eleganciát.

Érlelési információk

Hagyományos eljárással készült, nyílt erjesztés, csömöszöléssel, hűtés nélkül. Erjedés után új 5 hl-es magyar tölgyfa hordóba került, 6 hónapra.

Pinceidő

5-7 év

Hol vásárolható meg

Pince webshopja.

Gere Tamás és Zsolt Pincészete bemutatása

Pincészetünk szőlőtermesztéssel és feldolgozással foglalkozik. Az első saját palackozású borunkat 1988-ban hoztuk forgalomba, melyek mára országosan ismerté váltak. Pincészetünk jelenleg 27 hektáron gazdálkodik. Ültetvényeink Villány, Nagyharsány és Siklós legjobb adottságú területein helyezkednek el. Az egyre növekvő mennyiség miatt 2002-ben fejlesztésekbe kezdtünk. A technológiai folyamatokat szétválasztottuk: a feldolgozás és a borok hordós érlelése Nagyharsányban történik, míg a palackozás, a palackos érlelés és a kereskedők kiszolgálása az újonnan épült villányi üzemünkben. Villányi pincénkben a hét minden napján lehetőség van vásárlásra, kóstolásra és üzemlátogatásra.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!