A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Kékfrankos Rosé

Linbrunn Pincészet Kékfrankos Rosé 2013

Véleményünk szerint

A közepes intenzitású, piros bogyós gyümölcsös illat jó benyomást tesz a kóstolóra, hiszen magabiztosan lép fel, és ereje idővel sem csökken. A korty karcsú, az alkohol alacsony, így a figyelem egyértelműen a cseresznyére, ribizlire és eperre alapozó aromatikára irányul. A savak alulról támasztják a kortyot, jelenlétük visszafogott. Légies tétel, a törékeny, könnyed rozéstílusból.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-05-06

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Villány
 • Alkohol %

  12.0 %
 • Palackmennyiség

  3900
 • Ár

  1390 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% kékfrankos

A pincészet borbemutatása

A borról röviden: Ez a friss rózsaszín rozé maga a szélfútta hajú, fodros szoknyás, mezítlábas, nevető szemű, élettel teli tavasz. A Lenke rózsa világos rózsaszínjében játszó, tükrösen tiszta rozé illatában és ízében fehér és rózsaszín gyümölcsök, tavaszi virágok, a rét és az akác mézessége, aromái bújnak. Érdemes odafigyelően, élvezettel kortyolni, s figyelni, milyen sokféle íz, a cseresznye, az eper és a málna zamata, az ébredő élet öröme rejlik benne. A Villányi borvidéken, a Szársomlyó nyugati lábánál, a Váralja-dűlőben, az egykori Csibón 1,17 hektáron termett az a 6020 kg szőlő, amiből mindössze 3900 palack rozé készült. Kifejezetten rozéra (vagyis a kék szőlőktől eltérően korábban, általában 3-4 héttel korábban! és maximum 19 mustfokkal és még erőteljes savakkal) szüretelt kékfrankos szőlő üdeségét és zamatát reduktív technológiával őriztük meg. Másfél kilónyi szőlő zamatát, gyümölcsét rejti egyetlen palack Linbrunn-rozé!

Érlelési információk

Tartályos feldolgozás és érlelés.

Hol vásárolható meg

Vinoron Borház, Linbrunn Pincészet www.linbrunn.hu; 1149 Bp., Egressy út 122.

Linbrunn Pincészet bemutatása

Szép borokat készítünk szép szőlőkből, jó áron. Nem véletlenül lett névadónk a szőlőműves Linbrunn mama, azt valljuk, hogy a bor sorsa a szőlőben dől el a tőkéken, a természet, az évjárat ajándékaként. Borászként a tisztaság, az odafigyelés és a türelem a legfontosabb, s a múlt értékeinek megőrzése mellett a nyitottság az új technológiákra. A borversenyek útjelzők számunkra, aranyérmeink, a best buy minősítések pedig vásárlóinknak mutatják meg, hogy a Linbrunn-bor a legjobb választások egyike!


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!