A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Egri Rosé

Kovács Nimród Winery Egri Rosé 2014

Véleményünk szerint

Ilyen egy jó nyári bor! Színe élénk rózsaszín, intenzív. Könnyű, fürgén mozog a pohárban. Intenzív illat, eper, málna, tutti-frutti. A korty szép szerkezetű, szintén epres és málnás, de kevésbé intenzív. A végén kis cseresznyés kesernyésség, citrusok jelennek meg. Üdítő.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-08-04

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Eger
 • Alkohol %

  12,5 %
 • Palackmennyiség

  5000
 • Ár

  1490
 • Fajtaösszetétel

  100% kékfrankos

A pincészet borbemutatása

A halvány rosé szín mögött rejtőző gyümölcsösség igazi felfrissülést nyújt akár egy elegáns vacsora kísérőjeként, akár magában egy meleg nyári estén. Illatában és ízében is az eper és a málna jegyei dominálnak. A néhány gramm maradék cukor teszi még kedvesebbé ezt a bort.

Érlelési információk

Tartályos, palackozva 2015 januárjában.

Kovács Nimród Winery bemutatása

Kovács Nimród tudja: a bor bizalmi termék és hisz abban, hogy a tudatos építkezés, a célirányosan felépített igényesség, a szakértelem meghozza a sikert a tulajdonos és a borfogyasztók örömére. Csúcsminőségű, ár- érték arányban korrekt borokat csak nagyon jó minőségű, a helyi terroir-t kedvelő és megfelelő dűlőkben lévő szőlőkből, hozzáértő szőlész szaktudással lehet készíteni. A borválasztékban a korábbi márkatermékek új generációja közül az NJK 2007 mellett kiemelkedő a Chardonnay Battonage 2012, a Pinot Noir 2009, a Superior Bikavér 2009, és a Rhapsody 2011. Erre az „ötös fogat”-ra, valamint, a Syrah 2011-re, és nemrégiben telepített furmint szőlőfajtára építik a borászat jövőjét.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!