A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Tokaji Birtokbor

Demeter Zoltán Pincészet - Tokaj Tokaji Birtokbor 2009

Véleményünk szerint

A bor illata halkan szól, zöldhúsú dinnyéről, őszibarackról, körtéről, vajasságról beszél. Kóstoláskor is megmarad ez a kecses finomság, annak ellenére, hogy az ásványos érzet erősebb a savaknál. A korty húsát a barack és a gyömbér adja. Arról, hogy nem egy egyszerű, naiv személyiséggel van dolgunk, az utóíz ad végső megerősítést, hiszen a kövek kerekdeden maradnak ott a nyelvünkön. Kardamommal, édesköménnyel és gyömbérrel fűszerezett fogast tálalnánk mellé hajdina kíséretében.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2010-07-26

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  13.5 %
 • Palackmennyiség

  4000
 • Ár

  3190 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100 % furmint

Demeter Zoltán Pincészet - Tokaj borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A Rátka, Mád, Bodrogkeresztúr határában található Középhegy, Veres és Lapis dűlőkről származik a szőlő. A szüret időpontja 2009. 10. 18., a mustfok: 20,5; a cukor 6,1 g/l; sav: 5,1 g/l; cukormentes extrakt 19,9 g/l. A palackozás időpontja 2010. 05. 14.

Érlelési információk

Tölgyfahordós érlelést kapott.

Hol vásárolható meg

Terroir Club, Monarchia

Demeter Zoltán Pincészet - Tokaj bemutatása

Pincészetemet azzal a céllal alapítottam 1996-ban, hogy a tokaji borok és termőhelyek újrafelfedezésének és megismertetésének közvetlenül is részese lehessek. A szakmai alapokat részben Budapesten, a Kertészeti Egyetemen, részben az Egyesült Államokban, Franciaországban és Nagy-Britanniában szereztem meg. 1993-tól vettem részt Tokaj-Hegyalja életében különböző külföldi tulajdonú borászatok elindításában és működtetésében vállalt feladatokkal. Vállalkozásom első évében a sátoraljaújhelyi családi gazdaságunk szőlőterületéről, pincénk hagyományos eszközeivel készítettem bort. A következő években Tokaj-Hegyalja különböző részein vásároltam szőlőterületeket. Tokajban a Szerelmi, Mádon a Veres, Rátkán a Közép-hegy és Bodrogkeresztúron a Kakas, valamint Lapis-dűlőkben. Jelenleg 5 település határában, 7 dűlőben, közel 7 hektáron gondozok szőlőskerteket. Tokaj belvárosában, egy 1790-ben épült műemlék ház pincéjében erjesztem és érlelem boraimat. Lehetőségeimet kihasználva törekszem a különböző dűlőkből dűlőszelektált tételeket készíteni. Boraimat három változatban készítem, melyeken keresztül legtisztábban közvetíthető véleményem szerint az az egyediség, mely a borvidéket jellemzi. Ezek a száraz borok, a Főborok és az Aszúborok. A szőlők szélsőséges hozamkorlátozásával, a lehető legpontosabb érettség megértésével, a termőhelyek változatosságának és gazdagságának megmutatásával próbálom támogatni Tokajt, a világ bortérképére való visszakerülésében.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!