A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Nagyegedi Furmint

Kovács Nimród Winery Nagyegedi Furmint 2011

Véleményünk szerint

Bár a bor illata a pohárba töltést követően visszafogott, beltartalmi értékei sejthetőek, és a fahordós érlelés jegyei is egyre kifejezőbb formát öltenek. Kóstoláskor már markánsabbnak érezzük az aromatikát, elsősorban a pörkölési zamatok, a karamell tűnik meghatározónak, a háttérben azonban alma és körte is feltűnik. Mindennek alapjául jelentős test és magas alkoholtartalom szolgál, utóbbi azonban beépül ebbe a súlyos kompozícióba. Talán néhány gramm maradék cukor is hozzájárul a kerek kontúrokhoz.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-03-25

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Eger
 • Alkohol %

  14.5 %
 • Palackmennyiség

  2450
 • Ár

  Még nem kapható.
 • Fajtaösszetétel

  100% furmint

A pincészet borbemutatása

Egyszer használt 225 literes kis és 500 literes ászok hordóban erjedt és érlelődött finomseprőn 8 hónapig. Színe halvány aranysárga. Diszkréten induló, elegáns illatában alma, körte enyhén érett sárgabarack és fehér virágok jelennek meg. A pohárban megszellőztetve a gyümölcsök mellett a termőhelyre jellemző krétás jelleg valamint a hordóhasználatból adódó édes sütemény illat is felfedezhető. Ízében vaníliás őszibarack, pörkölt magvak és krémesség zárja a hosszantartó ízvilágot. Vastag nagytestű bor kerek savakkal.

Érlelési információk

Kíméletes feldolgozás után minimális borkezelés. A bor 30%-ban magyar barrique, 70%-ban ászokhordóban érett. 2012. december 1-én palackozták.

Hol vásárolható meg

Monarchia

Kovács Nimród Winery bemutatása

Kovács Nimród tudja: a bor bizalmi termék és hisz abban, hogy a tudatos építkezés, a célirányosan felépített igényesség, a szakértelem meghozza a sikert a tulajdonos és a borfogyasztók örömére. Csúcsminőségű, ár- érték arányban korrekt borokat csak nagyon jó minőségű, a helyi terroir-t kedvelő és megfelelő dűlőkben lévő szőlőkből, hozzáértő szőlész szaktudással lehet készíteni. A borválasztékban a korábbi márkatermékek új generációja közül az NJK 2007 mellett kiemelkedő a Chardonnay Battonage 2012, a Pinot Noir 2009, a Superior Bikavér 2009, és a Rhapsody 2011. Erre az „ötös fogat”-ra, valamint, a Syrah 2011-re, és nemrégiben telepített furmint szőlőfajtára építik a borászat jövőjét.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!