A pincészet borbemutatása
A saját telepítésű ültetvényünk negyedik termése, középmagas kordonon, csapra metszéssel. Alacsony tőkénkénti terhelés, 6 fürt/tőke. Szüreti időpont október 27. Feldolgozás: a bogyózott szemeket tartályban spontán erjesztettük körfejtéses macerációval, majd erjesztés után az almasavbomlás is spontán ment végbe. 30 nap héjon áztatás után gravitációs úton lett a lé leválasztva. A bor 20 hónapig használt 225 literes tölgyfa hordóban érlelődött. A hordós érlelést követően kíméletes derítéssel szűrés nélkül palackoztuk. Majd mielőtt a bor forgalomba került volna, 12 hónapig fekvő helyzetben palackban érlelődött.
Érlelési információkA bor 20 hónapon át érett használt, 225 literes tölgyfa horóban, majd 12 hónapot palackban. |
Hol vásárolható meg
Bortársaság, Pálffy Pince
Pálffy Pince bemutatása
Szőlészetünk és pincészetünk évszázados családi generációkon alapul, ahol a szőlőművelés és borkészítés apáról fiúra száll. Szőlőterületeink a Káli-medencében, Köveskálon a vulkánikus eredetű Fekete-hegy déli lejtőin Kishegy-, Cserekút-, Kisgyepű- és Csák-völgy-dűlőiben organikusan művelt területeken fekszenek. A jelenlegi 5,5 ha területen olaszrizling, szürkebarát, tramini, furmint, juhfark, cabernet sauvignon és syrah szőlőt termelünk. Szigorú hajtásválogatással, később fürtválogatással állítjuk be az ideális termésmennyiséget, hogy a legjobb minőségű szőlőt teljes érettségben tudjuk szüretelni. A szőlő gombás megbetegedése ellen nem használunk felszívódó vegyszereket, csak rézzel és kénnel védekezünk. Kiegészítőként a természetben megtalálható növényi kivonatokat használunk. Nem használunk atka- és rovarölő szereket, gyomtalanításra gyomirtószert. A szőlő biológiai egyensúlyának elérésére törekszünk. Boraink hagyományosan, spontán erjednek. Boraink jellegzetes ízét a vulkanikus talaj (bazalt, láva és tufakőzetek) a magas sav- és ásványianyag-tartalom kedvezően befolyásolja. Célkitűzésünk, hogy az egykor Árpád-házi királyainknak szállított Káli-medencei borok újra a minőségi borfogyasztók asztalára kerüljenek, ismerté és kedvelté váljanak.