A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Köveskáli Cabernet Sauvignon Válogatás

Pálffy Pince Köveskáli Cabernet Sauvignon Válogatás 2009

Véleményünk szerint

A bor illatának összetettsége izgalmas: cseresznyét, pörkölt jegyeket, bőrt, pikáns fűszerességet érzünk áradni belőle. A korty tüzes, szerkezetét ezentúl a fűszeres zamatok és a tannin ereje határozza meg, a test közepes súlyúnak tűnik ezek árnyékában. A savak lágyabb tónusúak. A bor még mindig őrzi fiatalos hangulatát, kíváncsiak lennénk rá néhány év múlva. Vadas marhát készítenénk hozzá zsemlegombóccal.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2012-12-10

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Balaton-felvidék
 • Alkohol %

  14.5 %
 • Palackmennyiség

  1190
 • Ár

  3500 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% cabernet sauvignon

Pálffy Pince borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A saját telepítésű ültetvényünk negyedik termése, középmagas kordonon, csapra metszéssel. Alacsony tőkénkénti terhelés, 6 fürt/tőke. Szüreti időpont október 27. Feldolgozás: a bogyózott szemeket tartályban spontán erjesztettük körfejtéses macerációval, majd erjesztés után az almasavbomlás is spontán ment végbe. 30 nap héjon áztatás után gravitációs úton lett a lé leválasztva. A bor 20 hónapig használt 225 literes tölgyfa hordóban érlelődött. A hordós érlelést követően kíméletes derítéssel szűrés nélkül palackoztuk. Majd mielőtt a bor forgalomba került volna, 12 hónapig fekvő helyzetben palackban érlelődött.

Érlelési információk

A bor 20 hónapon át érett használt, 225 literes tölgyfa horóban, majd 12 hónapot palackban.

Hol vásárolható meg

Bortársaság, Pálffy Pince

Pálffy Pince bemutatása

Szőlészetünk és pincészetünk évszázados családi generációkon alapul, ahol a szőlőművelés és borkészítés apáról fiúra száll. Szőlőterületeink a Káli-medencében, Köveskálon a vulkánikus eredetű Fekete-hegy déli lejtőin Kishegy-, Cserekút-, Kisgyepű- és Csák-völgy-dűlőiben organikusan művelt területeken fekszenek. A jelenlegi 5,5 ha területen olaszrizling, szürkebarát, tramini, furmint, juhfark, cabernet sauvignon és syrah szőlőt termelünk. Szigorú hajtásválogatással, később fürtválogatással állítjuk be az ideális termésmennyiséget, hogy a legjobb minőségű szőlőt teljes érettségben tudjuk szüretelni. A szőlő gombás megbetegedése ellen nem használunk felszívódó vegyszereket, csak rézzel és kénnel védekezünk. Kiegészítőként a természetben megtalálható növényi kivonatokat használunk. Nem használunk atka- és rovarölő szereket, gyomtalanításra gyomirtószert. A szőlő biológiai egyensúlyának elérésére törekszünk. Boraink hagyományosan, spontán erjednek. Boraink jellegzetes ízét a vulkanikus talaj (bazalt, láva és tufakőzetek) a magas sav- és ásványianyag-tartalom kedvezően befolyásolja. Célkitűzésünk, hogy az egykor Árpád-házi királyainknak szállított Káli-medencei borok újra a minőségi borfogyasztók asztalára kerüljenek, ismerté és kedvelté váljanak.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!