A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Kreinbacher Nagy-Somlói Furmint

Kreinbacher Birtok Kreinbacher Nagy-Somlói Furmint 2011

Véleményünk szerint

A bor első szippantástól tartalmas illatát fűszeresség, grépfrút, körte és mineralitás jellemzi. Kóstoláskor egy egyenes kompozíciót kapunk, amelyben vállvetve halad a közepes test és a savtartalom; az aromatika az illatnak megfelelő. Elemeiben egybeolvadó, kompakt bor, amelyre azonban átható ásványos zamatai miatt inkább az élekkel rendelkező kocka, mint a kerek jelzőt illesztenénk.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2013-06-13

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Somló
 • Alkohol %

  13.0 %
 • Palackmennyiség

  19422
 • Ár

  1590 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% furmint

Kreinbacher Birtok borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A tökéletesen érett gyümölcs kipréselve - 90%-ban tartályban erjesztve és érlelve - közép-szalmasárga színű bort adott. Tanítható illatában a körte meghatározó helyet foglal el a fehér húsú gyümölcsök csokrában. A szájban szép egyensúllyal megjelenő italban ásványos, minerális elemek járnak körtáncot az illatot is meghatározó, már említett jegyekkel. Hagyjuk kinyílni a pohárban, mert meghálálja! Rafináltan elkészített kacsa, liba, mangalica, igazi társra lel benne.

Érlelési információk

90%-ban tartályos, 10%-ban ötszáz literes, osztrák hordóban zajló érlelés.

Hol vásárolható meg

Bortársaság, kiskereskedelem

Kreinbacher Birtok bemutatása

Kreinbacher József 2002-ben alapította a birtokot és vásárolta első dűlőit a Somló hegyen. 2003 óta folyamatos az ültetvények újratelepítése és az szőlészet, a birtok fejlesztése is, hogy a terroirt leginkább kifejező borok születhessenek meg. A borászat mára mintegy 40 hektáron, organikusan gazdálkodik és évente további 20 hektárról szüretel. A fő szőlőfajták a juhfark, a furmint, az olaszrizling és a hárslevelű, ezek mellett syrah-val is komoly eredményeket értek el. 2014-ben a Kreinbacher Birtok újabb mérföldkövéhez érkezett, bemutatkoztak első, az új birtokközponton készített tradicionális pezsgőik is, amelyek elkészítésénél Christian Forget champagne-i pincemester közreműködik.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!