A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Liszt Rosé

Twickel Szőlőbirtok Liszt Rosé 2013

Véleményünk szerint

A pohárba szagolva előbb almát, málnát, virágokat érzünk, majd több levegőt adva a bornak feketeribiszke-levél és fűszeresség tűnik elő. A korty telt érzetű, jegyeiben cseresznyés, körtés asszociációkat vonultat fel. Az érettebb ízeknek megfelelően a kompozíciót is inkább a teltség határozza meg, amely a rozékategóriában közepesnek számító testben és alkoholtartalomban nyilvánul meg. Mindezek mellett a savak mennyisége elegendő ahhoz, hogy életteli legyen a bor. A kompozíció kiegyensúlyozott, leginkább a gyümölcsös aromatikát helyezi az előtérbe.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-07-01

 • Típus

  Félszáraz
 • Borvidék

  Szekszárd
 • Alkohol %

  12,5 %
 • Palackmennyiség

  40000
 • Ár

  870 Ft
 • Fajtaösszetétel

  50% kékfrankos
  25% pinot noir
  25% merlot

Twickel Szőlőbirtok borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A pinot noir gyümölcsös jellege társul a kékfrankos markáns savaival, a merlot testességével, frissességével. Elsősorban trópusi gyümölcsös illatok jellemzik. Savait a kékfrankosnak, jellegzetes színét és illatát a pinot noirnak, testességét a merlot-nak köszönheti. Ez a bor egy gyümölcsös illatú és zamatú friss rozé. Önmagában is kiváló nyári frissítő. A legjobb ízvilágot 8-10 fokon nyújtja.

Érlelési információk

Tartályos feldolgozás

Pinceidő

1 év

Hol vásárolható meg

Kiskereskedelem, nagykereskedelem, éttermek, Tesco.

Twickel Szőlőbirtok bemutatása

A szőlőbirtok területei a Szekszárdi borvidék mintegy 10%-át teszik ki.(200ha) A szőlőültetvények 75%-a kék szőlő, melynek zömét a kékfrankos, kadarka, cabernet sauvignon, cabernet franc, és merlot fajták adják. A maradék területen fehér szőlő - sauvignon blanc, rajnai rizling és olaszrizling - található. A borászati eljárások során a pincészet a hagyományokat ötvözi a legmodernebb technikával. A lehető legkisebb mértékben avatkoznak be a bor életébe, alapvető feladatnak tekintik a szőlőben rejlő természetes ízvilág megtartását.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!