A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
François Brut Nature Rosé

Törley Pezsgőpincészet François Brut Nature Rosé 2012

Véleményünk szerint

Színe halvány hagymahéj. Illatintenzitása alacsony, benne málna és citrusok. A korty valamivel többet ad: epres és barackos ízjegyek fedezhetők fel benne, érett grapefruit. A korty végén finoman a toasos, élesztős jegyek is megjelennek. Kerek a korty, egyensúlyban van a szerkezete (sav: 6,5 g/l, cukor 1 g/l), a buborékok finomak. Frissítő, jó ivású nyerspezsgő.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2016-05-27

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Etyek-Buda
 • Alkohol %

  12,0 %
 • Palackmennyiség

  4500
 • Ár

  3399 ft
 • Fajtaösszetétel

  100% pinot noir

Törley Pezsgőpincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Színe nem csak elegáns rózsaszínben játszik, hanem megidézi a narancshéjat is. Illata komplex, melyben megtalálható az érett cseresznye, a napsütötte eper és a hosszú palackos érlelésből származó finom élesztős aroma is. Kóstolva az élénk, de integrált savtartalom vibrálóvá teszi a kortyot és kiemeli a pezsgő gyümölcsös ízvilágát. Érleltség, légiesség és az apró buborék gyöngyök játéka. Szárazon, értőknek.

Érlelési információk

3 éves palackos erjesztés és érlelés. Degorzsálás dátuma: 2016.03.

Törley Pezsgőpincészet bemutatása

A Törley Pezsgőpincészet 1882 óta folyamatosan a magyar pezsgőpiac meghatározó résztvevője. Egyedülálló módon három féle technológiával évente 21 millió palack pezsgőt állít elő. A piacvezető magyar pozíciója mellett, számos európai országban meghatározó szereplője a piacnak. Magyar és nemzetközi versenyeken termékeivel eredményesen szerepel. Jelmondata az alapító Törley József nyomán: „Tökéletlen portékát nem akarok adni a renomé miatt!”


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!