A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Mandolás Furmint

Oremus Tokaj Szőlőbirtok és Pincészet Mandolás Furmint 2003

Véleményünk szerint

Mélyebb, aranyba hajló színárnyalattal köszönt a bor. Illata visszafogott, de benne tisztán érezhetőek a méz mellett a dohányos, fűszeres, gyógyfüves jegyek, valamint enyhe benzolosság. Izgalmas, összetett illat. A kortyot a dús, olajos textúra határozza meg, a kompozíciónak az e mellett helyt álló, savból és ásványos ízekből építkező gerinc ad irányt. Kevésbé erőteljes és koncentrált; inkább diszkrét természetével, mértéktartásával parancsol tiszteletet. Lenyelés után is hosszan a szánkban időz.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2013-10-08

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  14.0 %
 • Palackmennyiség

  140000
 • Ár

  nincs adat
 • Fajtaösszetétel

  100% furmint

Oremus Tokaj Szőlőbirtok és Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Több dűlő furmintjának válogatása. Botritisz nélküli, egészséges fürtök, préselés zúzás, illetve bogyózás nélkül. Erjesztés: zempléni tölgyfa hordóban.

Érlelési információk

6 hónapos érlelés gönci és szerednyei fahordóban (1, 2, 3 évesek), majd 6 hónap palackos érlelés a piacra kerülés előtt.

Oremus Tokaj Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása

Az Oremus szőlőbirtok 1993-ban alakul meg a spanyol Vega Sicilia testvérbirtokaként. A birtok szőlőterületei a borvidék 13 dűlőjében találhatóak, különböző talaj és mikroklimatikus adottságokkal rendelkeznek. A tolcsvai birtokközpontban felépült új borház különlegesen ötvözi a hagyományos és a korszerű borkészítés szellemiségét. A beérkező szőlőtermés a gravitáció segítségével mozog az épület szintjei között, majd legalulra érve - a préselést követően - kezdődhet a mustok tölgyfahordóban történő erjesztése. Az erjesztést követően a borok a több kilométer hosszúságú földalatti pincelabirintusba kerülnek, melyek már a XIII. század óta őrzik a vidék borait. Borok: száraz furmint, késői szüretelésű cuvée, édes szamorodni, aszú, eszencia.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!