A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Mandolás Furmint

Oremus Tokaj Szőlőbirtok és Pincészet Mandolás Furmint 2011

Véleményünk szerint

Közepes erejű az illat intenzitása, mégis tisztán érezhetőek benne a vajas, viaszos tónus mellett a sárgadinnyére, banánra, mangóra emlékeztető jegyek. Mindezen asszociációk miatt édes tónust ölt magára a bor illatvilága. Az aromatikát kóstoláskor már a pörkölési, vajas ízek uralják, a kompozíció ezektől mégsem terül el, mert a közepesnél nagyobb, mértéktartó, mégis tartalmas test és az ezzel arányos savtartalom egyenesen tartja. Bár az illatban teret nyerő gyümölcsösség a kortyban egyelőre visszaszorul, az ásványos ízek határozottan lépnek fel, a lecsengés hosszú.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2013-10-08

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  13.5 %
 • Palackmennyiség

  56000
 • Ár

  3200 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% furmint

Oremus Tokaj Szőlőbirtok és Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Több dűlő furmintjának válogatása. Botritisz nélküli, egészséges fürtök, préselés zúzás, illetve bogyózás nélkül. Erjesztés: zempléni tölgyfa hordóban.

Érlelési információk

6 hónapos érlelés gönci és szerednyei fahordóban (1, 2, 3 évesek), majd 6 hónap palackos érlelés a piacra kerülés előtt.

Hol vásárolható meg

Bortársaság, Tesco, Metro

Oremus Tokaj Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása

Az Oremus szőlőbirtok 1993-ban alakul meg a spanyol Vega Sicilia testvérbirtokaként. A birtok szőlőterületei a borvidék 13 dűlőjében találhatóak, különböző talaj és mikroklimatikus adottságokkal rendelkeznek. A tolcsvai birtokközpontban felépült új borház különlegesen ötvözi a hagyományos és a korszerű borkészítés szellemiségét. A beérkező szőlőtermés a gravitáció segítségével mozog az épület szintjei között, majd legalulra érve - a préselést követően - kezdődhet a mustok tölgyfahordóban történő erjesztése. Az erjesztést követően a borok a több kilométer hosszúságú földalatti pincelabirintusba kerülnek, melyek már a XIII. század óta őrzik a vidék borait. Borok: száraz furmint, késői szüretelésű cuvée, édes szamorodni, aszú, eszencia.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!