A pincészet borbemutatása
Pohárba kerülve, közepesen intenzív illat fogad, friss, virágos-zöldes jegyekkel. Fiatalos és ropogós. Kerek savak mellett idővel krémesség is megjelenik. Rizlingünket enyhe szénsavtartalom teszi frissítőbbé és harapni valóbbá. Utóízében a már jól ismert hosszú kesernyés mandula jön szembe és teszi emlékezetessé. Sokrétű, játékos. Hamar bele lehet szeretni.
Érlelési információkReduktív eljárással készült. 12-15 fokon erjesztték kóracélban. Erjesztés után 2 hétig finom seprőn tartás következett. |
Pinceidő2-3 év |
Hol vásárolható meg
pincészet, hipermarketek, vinotekák
Gere Tamás és Zsolt Pincészete bemutatása
Pincészetünk szőlőtermesztéssel és feldolgozással foglalkozik. Az első saját palackozású borunkat 1988-ban hoztuk forgalomba, melyek mára országosan ismerté váltak. Pincészetünk jelenleg 27 hektáron gazdálkodik. Ültetvényeink Villány, Nagyharsány és Siklós legjobb adottságú területein helyezkednek el. Az egyre növekvő mennyiség miatt 2002-ben fejlesztésekbe kezdtünk. A technológiai folyamatokat szétválasztottuk: a feldolgozás és a borok hordós érlelése Nagyharsányban történik, míg a palackozás, a palackos érlelés és a kereskedők kiszolgálása az újonnan épült villányi üzemünkben. Villányi pincénkben a hét minden napján lehetőség van vásárlásra, kóstolásra és üzemlátogatásra.