A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Villányi Olaszrizling

Gere Tamás és Zsolt Pincészete Villányi Olaszrizling 2010

Véleményünk szerint

Diszkrét, szelíd illat, amely a benne lévő zöldfűszerekre, édesköményre, virágokra emlékeztető jegyektől friss. A korty jellegzetességét egy nem erőteljes, de tiszta savérzet adja meg, amely azért üdítő, mert az alapjául szolgáló test épp akkora, ahogy tartalmat adjon neki, de ahhoz kevés, hogy elfedje. A poharunkba tehát egy karcsú, reduktív fehérbor került arányos szerkezettel. Tálaljunk hozzá rizottót spárgával vagy cukkinivel, idénynek megfelelően, vagy készítsünk egy tonhalsalátát! Ha magában fogyasztanánk, igyuk vihar előtti vitorlázáshoz a Balatonon!

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2011-04-04

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Villány
 • Alkohol %

  12.5 %
 • Palackmennyiség

  20000
 • Ár

  950 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% olaszrizling

Gere Tamás és Zsolt Pincészete borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Pohárba kerülve, közepesen intenzív illat fogad, friss, virágos-zöldes jegyekkel. Fiatalos és ropogós. Kerek savak mellett idővel krémesség is megjelenik. Rizlingünket enyhe szénsavtartalom teszi frissítőbbé és harapni valóbbá. Utóízében a már jól ismert hosszú kesernyés mandula jön szembe és teszi emlékezetessé. Sokrétű, játékos. Hamar bele lehet szeretni.

Érlelési információk

Reduktív eljárással készült. 12-15 fokon erjesztték kóracélban. Erjesztés után 2 hétig finom seprőn tartás következett.

Pinceidő

2-3 év

Hol vásárolható meg

pincészet, hipermarketek, vinotekák

Gere Tamás és Zsolt Pincészete bemutatása

Pincészetünk szőlőtermesztéssel és feldolgozással foglalkozik. Az első saját palackozású borunkat 1988-ban hoztuk forgalomba, melyek mára országosan ismerté váltak. Pincészetünk jelenleg 27 hektáron gazdálkodik. Ültetvényeink Villány, Nagyharsány és Siklós legjobb adottságú területein helyezkednek el. Az egyre növekvő mennyiség miatt 2002-ben fejlesztésekbe kezdtünk. A technológiai folyamatokat szétválasztottuk: a feldolgozás és a borok hordós érlelése Nagyharsányban történik, míg a palackozás, a palackos érlelés és a kereskedők kiszolgálása az újonnan épült villányi üzemünkben. Villányi pincénkben a hét minden napján lehetőség van vásárlásra, kóstolásra és üzemlátogatásra.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!