A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Mátrai Sauvignon Blanc

Dubicz Borászat Mátrai Sauvignon Blanc 2007

Véleményünk szerint

Halvány illat, amely gyümölcsösen, virágosan bájos és vágott füvesen, citrusosan frissítő. Élénk savai miatt üdítő bor. Olyan akár a 100 méteres síkfutás döntője, nem tart sokáig, de jó végignézni. Tavaszt idéző pasztell színekkel ábrázolnánk és egy délutáni barátnős teázást borozásra cserélnénk a kedvéért. Süssünk hozzá sütőben olívaolajjal és zöldfűszerekkel ízesített zöldségeket vagy adjunk hozzá friss kecskesajttal megkent baguette karikákat.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2008-10-28

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Mátra
 • Alkohol %

  11.0 %
 • Palackmennyiség

  0
 • Ár

  1000-1400 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% sauvignon blanc

A pincészet borbemutatása

A fríz az építőművészet fontos formai díszítőeleme, a harmonikus rend megkerülhetetlen része. A több, mint száz éves, patinás, gyöngyösi Borpalota építői is minden részletében kidolgozott és elegáns épületet hagytak ránk. A FRÍZ sorozatunk azon kiemelkedő borainkat tartalmazza, amelyek egyediségét e nemes palota hagyományaihoz méltóan a harmónia kiteljesítése mellett összetéveszthetetlen íz- és illatbeli díszekkel hangsúlyoztuk. Ezüstösen csillogva már a látványa is szomjassá tesz. Illatában a fajta teljes fegyvertárát felvonultatja a szénától a csalánig, ízében az egrestől a farkasalmáig, a fehér ribizlitől a lime-ig. Arisztokratikus eleganciával hűti le az illatok által felkorbácsolt vágyainkat és nyugtatja meg a világ zajlásában háborgó lelkünket. A modern fúziós és a hamisítatlan távol-keleti konyha remekeinek is autentikus kísérője.

Érlelési információk

Reduktív módon

Pinceidő

2-3 év

Hol vásárolható meg

pincészet, folyamatosan bővülő kiskereskedelmi partnerek, éttermek

Dubicz Borászat bemutatása

Gyöngyös belvárosában, a Mátrai Borvidéken található több mint 100 éves gyökerekkel rendelkező pincészetben készítjük borainkat. Családunk 2003 óta tulajdonosa a Borpalota épületében és pincéjében működő borászatnak. Fő feladatunknak tekintettük a nagy múltú pince modernizálását és kiváló minőségű mátrai borok készítését. A borászatot az elmúlt 12 évben a legmodernebb borászati technológiával szereltük fel. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy boraink magas minőségű, saját szőlőből készüljenek, ezért folyamatosan vásároltunk szőlőültetvényeket, illetve a régi rossz minőségű szőlőket újratelepítjük. Dédapám az 1900-as évek legelején, az akkori társadalmi elvárásoknak megfelelve az ősi Dubicz családnevét Dunai-ra változtatta. Őseink tisztelte azonban nem fakult az elmúlt évszázad során, ezért döntöttünk úgy, hogy ezt a nevet választjuk a borászatunknak. Családunk hajdani neve ebben a formában fennmaradhat, biztosítva egyfajta történeti folytonosságot.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!