A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Frazír

Anonym Pince Frazír 2010

Véleményünk szerint

A pohárba szagolva egyszerre érzünk egy hűvös, vegetális, fűszeres tónust és egy érett gyümölcsös, virágos vonalat. A korty folytatja az illat hangulatát, egyedi aromatikát rajzolva ki. A test súlya közepes érzetű, a savak és az alkohol ezt meghaladják. Főleg a fűszeres jegyeket előtérbe állító ízvilág, a sárga húsú gyümölcsök itt visszahúzódnak, visszafogottan inkább fehér húsú barack, alma és citrus mutatkozik. Még tartja magát a bor, de sokáig már nem érdemes félretenni.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-04-08

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Etyek-Buda
 • Alkohol %

  14.0 %
 • Palackmennyiség

  1037
 • Ár

  1200 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% sauvignon blanc

A pincészet borbemutatása

Egy igazi lendületes, magával ragadó bor. Tiszta, világossárga színnel és kevés buborékkal a pohárban. Tiszta, fejlődő, közepesnél kissé intenzívebb illattal, melyben a citrusok uralkodnak. A bor szájban száraz, magas savakkal, közepesnél nagyobb testtel és alkohollal, nagyon intenzív aromavilággal, továbbra is a citrusos jegyek áradatában, ahol a grépfrút a legmeghatározóbb. Kifejezetten hosszú a bor lecsengése, nagyon friss és lendületes a befejezés is, ami a pici alkoholtúlsúlyt kompenzálja. Igazi savbolondoknak való bor! A 2010-es évjárat mostoha körülményei között ameddig lehetett, kint tartottuk a sauvignon blanc-t az Orbán-dűlőben. Az érést egy idő után a bogyók töppedése váltotta fel. A termés mennyisége lényegesen kisebb volt, mint a korábbi évjáratokban, ez a virágzáskor lehullott sok csapadékra vezethető vissza. A 2010-es évjáratnak megfelelően magas savtartalommal szüreteltük a szőlőt, kézi szürettel, 10 kg-os ládákba. Köszönhetően a szüretelők áldásos munkájának egészséges szőlőt szedtünk, amit a beszállítása után még egyszer átválogattunk. A feldolgozást követően a cefrét rögtön préseltük és a mustot 12-15 Celsius-fokon egy éjszakán át ülepítettük. Az ülepített mustot leszínelve fajélesztős beoltást követően kóracél tartályban erjesztettük 15-17 Celsius-fokon. Az erjedés szabályozott hőmérsékleten, lassan és folyamatosan ment végbe. Erjedést követően a sauvignon blanc-t 3-4 hónapon keresztül finomseprő felkeverésével érleltük tartályban. A finomseprős érlelés és a téli hidegek hatására harmonikus savszerkezetű, krémes ízű bort kaptunk. Ezt követően a bort derítés és szűrés után palackoztuk.

Érlelési információk

Tartályos feldolgozás és érlelés.

Pinceidő

5 év

Anonym Pince bemutatása

Újak vagyunk Etyeken, frissek, ahogy a boraink is. Jó párosításnak tűnik, megmutatni azt, amit ez a vidék tud: vibráló gyümölcsösséget, zamatot és amit a család apraja-nagyja hozzátesz: fiatalosságot, nyüzsgést, pezsgést. Etyekre a bor hozott minket. Ismerősök és barátok sora támogatott és segített, hogy megvalósíthassuk elképzeléseinket. Először 2006-ban fehér pinot-t és chardonnayt készítettünk pezsgő alapnak, ami családi és baráti körben nagy sikert aratott. Ez lendített bennünket tovább, és lassanként azon találtuk magunkat, hogy 2ha saját szőlőültetvényről szüretelünk.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!