A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Nagytályai Cabernet Franc Nagyaszó dűlő

Demeter Zoltán Pincészet - Tokaj Nagytályai Cabernet Franc Nagyaszó dűlő 2011

Véleményünk szerint

Az illat súlyos és sokrétű, jegyeiben meggyre, csipkebogyóra, szilvára, borsra, fahéjra, földre emlékeztet. A korty érettségére a sötétkék és fekete bogyós gyümölcsökre emlékeztető aromákból és a jelentős alkoholérzetből következtethetünk. E két elem a fahordós érlelésre utaló kávés, vaníliás ízeken túl olyan határozott, hogy mellettük a tannin és a sav is visszafogottnak tűnik. A bor karamellel és étcsokoládéval búcsúzik.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2013-06-06

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Eger
 • Alkohol %

  16.0 %
 • Palackmennyiség

  800
 • Ár

  8950 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% cabernet franc

Demeter Zoltán Pincészet - Tokaj borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

település: Nagytálya, dűlő: Nagyaszó, talaj: vulkanikus, kitettség: déli, szőlő kora: 13 év, szüret időpontja: 2011.10.04., mustfok: 24,5 (272g/l), mennyiség: 600 liter, cukor: 0,5 g/l sav: 4,4 g/l cme: 30,9 g/l

Érlelési információk

Tölgyfa hordós érlelés.

Demeter Zoltán Pincészet - Tokaj bemutatása

Pincészetemet azzal a céllal alapítottam 1996-ban, hogy a tokaji borok és termőhelyek újrafelfedezésének és megismertetésének közvetlenül is részese lehessek. A szakmai alapokat részben Budapesten, a Kertészeti Egyetemen, részben az Egyesült Államokban, Franciaországban és Nagy-Britanniában szereztem meg. 1993-tól vettem részt Tokaj-Hegyalja életében különböző külföldi tulajdonú borászatok elindításában és működtetésében vállalt feladatokkal. Vállalkozásom első évében a sátoraljaújhelyi családi gazdaságunk szőlőterületéről, pincénk hagyományos eszközeivel készítettem bort. A következő években Tokaj-Hegyalja különböző részein vásároltam szőlőterületeket. Tokajban a Szerelmi, Mádon a Veres, Rátkán a Közép-hegy és Bodrogkeresztúron a Kakas, valamint Lapis-dűlőkben. Jelenleg 5 település határában, 7 dűlőben, közel 7 hektáron gondozok szőlőskerteket. Tokaj belvárosában, egy 1790-ben épült műemlék ház pincéjében erjesztem és érlelem boraimat. Lehetőségeimet kihasználva törekszem a különböző dűlőkből dűlőszelektált tételeket készíteni. Boraimat három változatban készítem, melyeken keresztül legtisztábban közvetíthető véleményem szerint az az egyediség, mely a borvidéket jellemzi. Ezek a száraz borok, a Főborok és az Aszúborok. A szőlők szélsőséges hozamkorlátozásával, a lehető legpontosabb érettség megértésével, a termőhelyek változatosságának és gazdagságának megmutatásával próbálom támogatni Tokajt, a világ bortérképére való visszakerülésében.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!