A pincészet borbemutatása
A cabernet franc hazánkban Villányban mutatja meg legszebb értékeit, birtokunkon évről évre megbízhatóan teljesít. A 2007-es Cabernet Franc összetett bor, komoly struktúrával, élénk, feszes savakkal, bársonyos tanninokkal, szép egyensúllyal. A hordó a háttérben maradva, teret ad a sok gyümölcsnek és az illatos fűszereknek (csokoládé, kávé, cédrus). Lendületes, markáns, telt, gazdag - mindezt mértéktartóan, finom arány- és stílusérzékkel. Vadételekhez, rafináltabb sültekhez, érett zsíros sajtokhoz és nagyon csokoládés desszertekhez
Érlelési információkAz érlelés barrique hordókban történt. Hordók: 225 literes zempléni és mecseki tölgyből készültek, koruk: 30% új, 40% 1 éves, 30% idősebb hordó. A bort 16 hónap után palackozták. |
PinceidőHosszú érlelésre alkalmas. |
Hol vásárolható meg
Vylyan Pincészet, In Vino Veritas Borkereskedés - Már nem kapható.
Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása
Vylyan = Villány, ahogyan azt régi monográfiákban találtuk. A birtok névválasztását a borvidéki kötődés és hagyománytisztelet határozza meg; a „Vylyan” egy régi helytörténeti munkában fellelt XV. századi Villány-megnevezés. Ültetvényeink a Villányi-hegység csodálatos fekvésű lankáin fekszenek, a pincészet Kisharsányban a Fekete-hegyen, a Dobogó dűlő szívében található. Rögtön az alapítástól a magas minőség volt a fő szempont, ennek lett alárendelve minden: a dűlők kiválasztásától a borok piacra viteléig. Első szőlőültetvényeinket 1992-ben telepítettük és borainkkal 1997-ben léptünk a piacra. A csapat élén Debreczeni Mónika birtokigazgató áll. A szőlészeti-borászati munkálatokat Ipacs Szabó István főborász irányítja. Filozófiánk alappillére a szőlőben folytatott munkán nyugszik, s ez egyértelműen visszatükröződik borainkban is, hiszen figyelemre méltó bort csak kiváló szőlőből lehet készíteni. A borok érleléséhez saját válogatású és szárítású magyar tölgyfából készült hordókat használunk. A terroir különleges adottságai mellett, a hozzáértő csapat, a szakmai nyitottság, és a hosszú évek jó szívvel végzett kemény munkája meghozta a maga gyümölcsét: a Vylyan ma a Villányi borvidék egyik legmeghatározóbb borászata.