A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Noblesse Cabernet Franc

Malatinszky Kúria Organikus Szőlőbirtok Noblesse Cabernet Franc 2008

Véleményünk szerint

Az illatot fűszeres, valamint szedres és fekete ribizlis jegyek építik fel, amelyek azonban a palackos érlelésnek köszönhetően mézes, propoliszos tónust öltenek magukra. A korty gerincét a fűszeres ízek és a tanninstruktúra adja, a savak mára belekerekedtek a kortyba. A test és az alkoholtartalom teltsége jól mutat a főleg a lecsengésben teret nyerő csokoládés ízek mellett. Jelentős beltartalmú, ugyanakkor szikár, izmos fellépésű tétel, a háttérben szilvával, vadcseresznyével és enyhe alkoholmelegséggel.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2013-12-09

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Villány
 • Alkohol %

  14.0 %
 • Palackmennyiség

  5450
 • Ár

  6000 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% cabernet franc

Malatinszky Kúria Organikus Szőlőbirtok borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

"Áradó, mély, elbűvölő illat. Erdei gyümölcsök, szeder, füge, dohány. Nagyon drága bor-fíling kapucsínó és alkoholtúladagolás nélkül. Húsos, rétegzett korty, hibátlan arányokkal. Bársonyos textúra. A tannin finom és puha, sokrétű. Süt róla, hogy kiváló minőségű szőlőből készült." A Művelt Alkoholista. A világ 90 országában olvasott Decanter bormagazin idén 10. éve rendezi meg a Decanter World Wine Awards borversenyt, mely az évek alatt a világ egyik legmeghatározóbb nemzetközi eseményévé nőtte ki magát. Az idei megmérettetésre 27 országból érkezett a 219 fős zsűri, köztük a szakma legjobb 75 Master of Wine és 13 Master Sommelier szakértői. A borok a világ minden tájáról érkeztek, Franciaországtól Új-Zélandon át, még Kínából és Svédországból is. Az összes, 14362 borból a zsűri 9873 darabot díjazott, ebből 32 nemzetközi díjat, 156 regionális díjat kapott. Az érmek 229 arany, 1566 ezüst és 4165 bronz között oszlottak meg. Az eredményeket Steven Spurrier, a Decanter főtitkára a Londoni Nemzetközi Borvásáron ismertette. Örömmel tudatjuk, hogy borászatunk Noblesse Cabernet Franc 2008 borát aranyéremmel tüntették ki, amely egyben a mezőny egyetlen aranyérmes cabernet franc bora is. A zsűri a bor fajtajellegét és élénkségét emelte ki: "Lovely leafy Cabernet Franc aromas and good varietal characters of black chocolate, cedar, redcurrant and wild berry fruit. Lifted and fresh acidity".

Érlelési információk

Tölgyfa hordós érlelés.

Hol vásárolható meg

Kiskereskedelem: 1051 Bp. József Attila utca 12 Malatinszky Borszaküzlet; Éttermek: Élnió Borbár

Malatinszky Kúria Organikus Szőlőbirtok bemutatása

"Malatinszky Csabának bizonyára még az ereiben is cabernet franc folyik. Szőlőit féltő gonddal ápolja 30 hektáros birtokán Dél-Magyarország Villány-Siklósi borvidéken. Mint mondja: igénye és kapacitása sincs nagyobb termőterületre, hiszen azt már nem felügyelhetné személyesen. A korábban sommelier-ként tevékenykedő borász birtokán 2009 óta biotermeléssel készülnek a borok. Pincészete híres harmonikus, komplex vörösborairól, különös tekintettel a villányi terroirhoz leginkább illő cabernet franc-ra, mely csakúgy része a Malatinszky Kúria zászlóshajójaként számon tartott, mindenkit lenyűgöző szűretlen sorozatának, mint a Kövesföld (dűlőszelektált Bordeux-i összeállítás). Malatinszky fehérborait, az aromás Serenát és a kifinomult Chardonnay-t is érdemes megízlelni." Caroline Gilby


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!