A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Olaszrizling

Spiegelberg Borpince Somló, Vinum Somlaicum Olaszrizling 2002

Véleményünk szerint

Szép aranyszínű. Éterien édes mazsolát idéző illatjegyek találkoznak a nagyon vagány benzines jelleggel. Ez utóbbi illatelem egyáltalán nem hiba. Sőt! Bizonyos szőlők esetében alapvetően jellemző. Ízben kerek, komplex aromatárral olyan, mint egy gazdagon hímzett, nehéz függöny, amely leomlik, és ha aláállsz, beterít. Mandula, citromhéj, grapefruit, ásványosság. Hosszú, nagyon hosszú. Azt pedig tudni kell, hogy az illatok és ízek képesek elfeledtnek tűnő emlékeket felidézni. Az egyik bírálóból a bor édes illatjegyei vidámparkok emlékét hozták elő ringlispíllel és vattacukorral.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2007-08-01

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Somló
 • Alkohol %

  13.1 %
 • Palackmennyiség

  500
 • Ár

  3000 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% Olaszrizling

A pincészet borbemutatása

Kifogástalan egyensúlyú bor, amelyben a savak érdekes szinergizmusban vannak a minerális eredetű fanyarsággal. Barátságosan férfias bor. Több illat és sok ízréteg fedezhető fel, ha kellő ideig levegőztetjük, azaz a bor valóban komplex. Potenciáljának öt év a minimuma.

Érlelési információk

Nagyfahordós érlelés

Hol vásárolható meg

csak a pincében

Spiegelberg Borpince Somló, Vinum Somlaicum bemutatása

Spiegelberg István német-magyar származású. 1993 óta gazdálkodik a Somló hegyen, ő alapította a Vinum Somlaicum Bortásulást. Közel két hektáron gazdálkodik a Somló hegy délnyugati oldalán, az Ilona dűlőben a Szent Ilona kápolna és a Séd forrás között. Borai között megtalálhatóak a Somlóra jellemző fajtaborok és különleges házasítások is.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!