A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Olaszrizling

Csernyik Pince Olaszrizling 2011

Véleményünk szerint

Visszafogott illat, amelyben szelíden jelennek meg a sárgadinnyére, almára, virágokra emlékeztető jegyek. A bor kerekségén keresztül a korty is érettséget sugároz: a lágyabb savgerinc, a közepesnél nagyobb test és alkoholtartalom mind egy irányba mutatnak. Az ízvilágot a hordós érlelés enyhén pörkölt, fűszeres jegyei építik fel, a hosszú, tartalmas lecsengésben ásványosság csillan meg. Tálaljuk salátával, brie-vel és dióval!

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2012-11-20

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Mátra
 • Alkohol %

  13.6 %
 • Palackmennyiség

  0
 • Ár

  1400-1600 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% olaszrizling

Csernyik Pince borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Az alapanyag Gyöngyöstarján Borhy-dűlőjéből származik, amelynek barna erdőtalaja andeziten alakult ki. Az ületevény hároméves, sűrűsége 4000 tőke/ha, hozama 35 hl/ha. Az egészséges, szépen érett szőlő bogyózás és zúzás után azonnal a présbe került. Az erjesztést 24 órás mustülepítés előzte meg. A tétel fele fahordóban, a másik fele tartályban erjedt. Az első fejtés után három hónapig finomseprőn érlelődött a bor, felkeverés nélkül.

Érlelési információk

A tétel fele 7 hónapig harmad- és negyedtöltésű, 225 literes fahordóban, a másik fele szintén 7 hónapig tartályban érlelődött. 2011 áprilisának végén bentonitos derítéssel és finom lapszűrést követően palackozták.

Hol vásárolható meg

Borfalu Bortéka Budapest, Colour Wineworld Budapest, Kőbányai Bortár Budapest, Pincekulcs Borkereskedés Budakeszi, Tarján Borház Salgótarján, Filoxéra Bortéka Szeged, Borday Borbár Szolnok, Mátrai Borok Háza Gyöngyös

Csernyik Pince bemutatása

Borászatunk a Mátrai borvidéken, Gyöngyöstarján központi részén, egy hangulatos utcácskában található. A pince és a borház közel 100 éves. Mind a szőlőtermesztés, mind pedig a borkészítés során elsődleges szempontunk a természetesség. Szeretnénk, ha a boraink tükröznék a termőhelyük adottságait. A borok készítésekor fontosnak tartjuk a folyamatos kísérletezést, mellyel sok új gyakorlati tapasztalatot szerezhetünk annak érdekében, hogy még egyedibb borokat készíthessünk. Nyitottak vagyunk mindenre, erjesztünk és érlelünk borokat fahordóban és tartályban. Kísérletezünk fajélesztőkkel, melyek segítségével friss üde gyümölcsös borok készülnek, de készítünk borokat, melyek teljesen hagyományos módon születnek, spontán erjedés, derítés, szűrés nélküli palackozás, tehát mindenféle technológiai beavatkozás nélkül.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!