A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Olaszrizling

Kasnyik Családi Pincészet Olaszrizling 2009

Véleményünk szerint

Érett gyümölcsös jegyektől, almától, körtétől, fügétől és méztől dús a bor határozott illata. A tüzes kortyot is ez a túlérett, koncentrált, néha kesernyésbe hajló karakter határozza meg, amely mellett egy vibráló, erőteljes savgerinc érezhető. A szőlőből eredő zamatokat a hordós érlelés tovább fokozza. Igazi őszi bor, amely nem csak szomjoltásra szolgál. Lassan kell inni, már csak azért is, mert lecsengése hosszan marad a szájban. Kínáljuk almával és zsályával ízesített malachúshoz!

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2011-08-16

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Szlovákia
 • Alkohol %

  14.0 %
 • Palackmennyiség

  760
 • Ár

  7 euro
 • Fajtaösszetétel

  100% olaszrizling

Kasnyik Családi Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A Hon dűlőben, egy 29 éves ültetvény adta a bor alapjául szolgáló szőlőt, amely 1,2 kg/tő, azaz 50 q/ha terméskorlátozás mellett érett meg. A szüret időpontja 2009-ben október 21-re esett. A 22 magyar mustfokkal leszedett termés szőlőbogyózáson és daráláson esett át, és 24 óra ülepítés után került a kis 225 literes tölgyfahordóban 8 hónapig finom seprűn való érlelés után 2010 augusztus 15-én került palackba.

Érlelési információk

Tölgyfahordós érlelés

Kasnyik Családi Pincészet bemutatása

Apró családi pincészetünk Délszlovákia legmelegebb és napfényben leggazdagabb részén, Kürt községhez tartozó, többnyire délnyugati fekvésű dombjain található. Családi kézműves pincészetünk célja, hogy fejet hajtva a természet és őseinktől átvett örökség előtt, megpróbáljuk a termőhely valós értékét palackba zárva átnyújtani az igényes borkedvelők számára.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!