A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Pannonhalmi Olaszrizling

Pannonhalmi Apátsági Pincészet Pannonhalmi Olaszrizling 2011

Véleményünk szerint

Kiegyensúlyozott, gyümölcsközpontú illat, amelynek hűvössége precizitást, tisztaságot sugároz. A kortyot a virgonc savak élettelivé teszik, ezekre tapadnak szorosan a citrusos, vadvirágos, fehér húsú gyümölcsös asszociációk, amelyek jól illenek az összképbe. A test és az alkoholtartalom illedelmesen megáll a háttérben, nem tolakszik előre, inkább alapot szolgáltat. A lecsengésben grépfrút tűnik fel.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2012-11-06

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Pannonhalma-Sokoróalja
 • Alkohol %

  13.0 %
 • Palackmennyiség

  7000
 • Ár

  nincs adat
 • Fajtaösszetétel

  100% olaszrizling

Pannonhalmi Apátsági Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A termőre forduló új telepítésű olaszrizling-ültetvényünk bár 2009-ben szűztermésével már felvillantotta értékeit, az igazi lehetőségek 2010 kedvezőtlen évjáratában feledve maradtak. 2011 tehát az első év, amikor minden összecsengeni látszik a fajta megmutatkozását illetően. A bor egyedisége éppen sokszínűségében rejlik. Mind illatában, mind pedig ízvilágban több réteg, több dimenzió fedezhető fel. Illata a nyári fehér virágok gazdagságával indít, és szinte tropikális élményekkel zár. Ízében a nyári fehér húsú gyümölcsök választéka utaztat a keserű mandulás rizlingjegy felé. Sokarcú bor, amely méltó módon próbálja visszaszerezni a szőlőfajta hosszú évtizedekkel korábban kivívott elismertségét.

Érlelési információk

Tartályos feldolgozás és érlelés. 2012 áprilisában palackozva.

Pinceidő

2230 Ft

Hol vásárolható meg

Bortársaság

Pannonhalmi Apátsági Pincészet bemutatása

A pannonhalmi monostor szerzeteseinek életét századokon át nap mint nap végigkísérte a szőlő és a bor, a második világháborút követő államosítások azonban elpusztították a közel ezer évig virágzó apátsági szőlő- és borművelő hagyományt. A közelmúlt változásai által biztosított lehetőséggel élve a Pannonhalmi Főapátság és a MKB Bank Zrt. elhatározta, hogy összefogással visszahozza nemzeti kultúránk e fontos részét. Az apátsági szőlő- és borművelő hagyomány újrateremtése a régi apátsági birtokok egy részének visszavásárlását követően a szőlőtelepítési programmal kezdődött, majd az új pince és borház kialakításával folytatódott, 2004. márciusától pedig már látogatható az újraindított Apátsági Pincészet.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!