A pincészet borbemutatása
Több mint 22 mustfok, szárazanyag tartalma 28 g/liter, amely 10-12 óra héjon áztatás után nyerte el formáját.
Érlelési információkReduktív módon történt. |
Pinceidő5-6 év |
Hol vásárolható meg
A pincészet éttermében és budapesti házhozszállítási rendszerében, Balatoni Borok Háza, Balaton Borgaléria, Auchan
Söptei Pince bemutatása
Vállalkozásunk a Balaton északi partján elhelyezkedő, Balatonfüred - Csopaki borvidék területén ( a Pécselyi – medencében ), szőlőműveléssel és minőségi borászattal foglalkozik. Családunk szőlő és bortörténeti múltjának kezdete a filoxéra vész után, a XIX. sz. végére tehető. Ezt követően kisebb-nagyobb akadályokat leküzdve, mai formájában 1997-ben jött létre a szőlészetet, borászatot és a hozzá kapcsolódó gasztronómiát egybe fogó Söptei Pince. Filozófiánk, hogy ebben a három szakmában, amely szerintünk elengedhetetlenül közel áll egymáshoz a siker alapja a közös akarat, az elszántság és a becsületes munka. Ezért a vidék adta lehetőségeket és szakmai tudásunk legjavát ötvözve próbáljuk elképzeléseinket valóra váltani, hogy helyet tudjunk teremteni magunknak a magyar borkultúrában.