A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Pécselyi Szürkebarát

Söptei Pince Pécselyi Szürkebarát 2006

Véleményünk szerint

A rózsaszínű beütéssel rendelkező bor illatában kezdetben alma és őszbarack érezhető, amely karamellé és aszalt gyümölcsökké alakul miután több levegőt kapott a bor. Ízben egy magas fokú érettséggel, tüzességgel találkozunk, a bor savai pedig épp azon a szűk mezsgyén állnak még, ahol se soknak, se kevésnek nem érezhetőek. Az ízspektrum hullámzó, változatos, érezhető, hogy a gyümölcs eredeti zamatán túl a palackos érlelés is rányomta a bélyegét az összképre. Zöldfűszerekkel gazdagított csirkebecsináltat, vagy padlizsánkrémet ajánlanánk hozzá.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2009-11-10

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Balatonfüred-Csopak
  • Alkohol %

    14.0 %
  • Palackmennyiség

    3600
  • Ár

    1570 Ft
  • Fajtaösszetétel

    100% szürkebarát

A pincészet borbemutatása

Több mint 22 mustfok, szárazanyag tartalma 28 g/liter, amely 10-12 óra héjon áztatás után nyerte el formáját.

Érlelési információk

Reduktív módon történt.

Pinceidő

5-6 év

Hol vásárolható meg

A pincészet éttermében és budapesti házhozszállítási rendszerében, Balatoni Borok Háza, Balaton Borgaléria, Auchan

Söptei Pince bemutatása

Vállalkozásunk a Balaton északi partján elhelyezkedő, Balatonfüred - Csopaki borvidék területén ( a Pécselyi – medencében ), szőlőműveléssel és minőségi borászattal foglalkozik. Családunk szőlő és bortörténeti múltjának kezdete a filoxéra vész után, a XIX. sz. végére tehető. Ezt követően kisebb-nagyobb akadályokat leküzdve, mai formájában 1997-ben jött létre a szőlészetet, borászatot és a hozzá kapcsolódó gasztronómiát egybe fogó Söptei Pince. Filozófiánk, hogy ebben a három szakmában, amely szerintünk elengedhetetlenül közel áll egymáshoz a siker alapja a közös akarat, az elszántság és a becsületes munka. Ezért a vidék adta lehetőségeket és szakmai tudásunk legjavát ötvözve próbáljuk elképzeléseinket valóra váltani, hogy helyet tudjunk teremteni magunknak a magyar borkultúrában.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!