A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Rose Secco

Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet Rose Secco 2007

Véleményünk szerint

Először a lazac színű borban játszó buborékokat vesszük észre, aztán megérezzük az intenzív epres, málnás illatot, és ha még meg is kóstoljuk, rájövünk, hogy ennek a bornak nem lehet ellenállni. Hiszen ízében is ugyanazokkal a gyümölcsökkel találkozunk, amelyek egyrészről rémlenek az illatából, másrészről a közelmúltban a piacról (sokunk bánatára az eperszezon igen rövid). A savakra és a buborékokra szükség van, hogy a viszonylag nagy testű rosét frissítővé tegyék. Tökéletes társasági bor, nem véletlen talán, hogy egyik bírálónk azt írta, hogyha nyárra esne a szilveszter, ő ezt pukkantaná ki legszívesebben éjfélkor, ha mégis ennénk hozzá, egy könnyedebb paprikás csirkét vagy marinált lazacot javaslunk (és nem csak a színe miatt). Lánybúcsúk hivatalos itala!

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2008-07-03

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Dél-Balaton
 • Alkohol %

  12.0 %
 • Palackmennyiség

  4000
 • Ár

  1500 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% merlot

Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A 100% Merlot Rosé a Dél–Balaton összes bájával pezseg fel poharunkban, elkápráztatva minket a málna friss illatával. Az ünnepi ebédet és a társaság kedvét garantáltan felpezsdíti.

Érlelési információk

Reduktív

Pinceidő

2 év

Hol vásárolható meg

Kézműves Borok Háza - Budapest

Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása

A Bujdosó Családi Pincészet a Balaton déli partján gazdálkodik. A változatos somogyi dombság legszebb dűlőin Viszipusztától a holládi Bari-hegyig összesen 80 ha szőlőt művelnek, melyből 20 ha 2000 óta telepített, magas tőkeszám/ha ültetvény, 10 ha művelésmód váltással átalakított. A családból négyen végeztek a Kertészeti Egyetemen szőlész-borászként: Feripapa, aki a szőlőkért felel, Klárimama, aki a pályázatokat és támogatásokat intézi, Feri és felesége, Bea, akik a borokat készítik. A két kisebb testvér is aktív tagja a vállalkozásnak. A borértékesítést, kereskedelmet Zsigu irányítja, aki született és végzett vendéglátósként a család 250 éves műemlék pincéjében berendezett éttermét is vezeti Balatonszemesen. Orsolya sommelier, rendezvényekkel, borkóstolókkal, hirdetésekkel népszerűsíti a Bujdosó borokat.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!