A pincészet borbemutatása
Cukor: 70,6 g/l. Kései szüret révén 60 százalékban botritiszes szemek. Az alkohol, a sav és a maradék cukor harmonikus egyensúlyban van. Florális, mézes karakter.
Érlelési információk9 hónap tartályos érlelés. Palackozva 2014. májusban. |
Pinceidő3 év |
Söptei Pince bemutatása
Vállalkozásunk a Balaton északi partján elhelyezkedő, Balatonfüred - Csopaki borvidék területén ( a Pécselyi – medencében ), szőlőműveléssel és minőségi borászattal foglalkozik. Családunk szőlő és bortörténeti múltjának kezdete a filoxéra vész után, a XIX. sz. végére tehető. Ezt követően kisebb-nagyobb akadályokat leküzdve, mai formájában 1997-ben jött létre a szőlészetet, borászatot és a hozzá kapcsolódó gasztronómiát egybe fogó Söptei Pince. Filozófiánk, hogy ebben a három szakmában, amely szerintünk elengedhetetlenül közel áll egymáshoz a siker alapja a közös akarat, az elszántság és a becsületes munka. Ezért a vidék adta lehetőségeket és szakmai tudásunk legjavát ötvözve próbáljuk elképzeléseinket valóra váltani, hogy helyet tudjunk teremteni magunknak a magyar borkultúrában.