A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Tokaji Sárgamuskotály

Béres Szőlőbirtok és Pincészet Tokaji Sárgamuskotály 2011

Véleményünk szerint

Gazdagon fellépő illat, amely mézes, viaszos, sárgabarackos asszociációktól telt. Ezek mellett a parfümös, muskotályos jegyek ízléses kiegészítőként szolgálnak. A korty is kerek, a közepes mennyiségű savérzet nem vonja magára túlzottan a figyelmet, de gondoskodik a megfelelő vitalitásról. Jóleső egyensúly. Az ízvilágot zöld fűszeres, minerális aromák alakítják ki, ennek köszönhetően kifejezetten ízletes, zamatos a korty.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2012-11-20

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  13.5 %
 • Palackmennyiség

  14500
 • Ár

  1600 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% sárga muskotály

A pincészet borbemutatása

A sárga muskotály intenzív, parfümös illatával ejti rabul a fogyasztóját. Illatában bodza- és szőlővirágtónusok mutatkoznak meg, ízében déligyümölcsök, citrusos jegyek dominálnak. Friss, elegáns savai üdévé, könnyen fogyaszthatóvá teszik. A bor határozottan muskotályos jellegű, ugyanakkor markánsan tokaji. Valódi bukébor. Kiváló aperitif lehet, jól fogyasztható zöld fűszeres, fehér natúrsültekhez, de akár étel nélkül is kellemes kísérője baráti beszélgetéseknek.

Érlelési információk

Tartályos feldolgozás és érlelés.

Pinceidő

1 év

Hol vásárolható meg

Borok világa, Auchan, Metro, Spar, Match, Coop Spar

Béres Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása

A Béres Szőlőbirtok, a Béres Csoport új "cseppje" 2002-ben kezdte működését, Erdőbényén, 90 hektáros birtokon, melyből 45 hektár a termőterület. A szőlőterületnek, a Lőcse dűlő alján található 10 hektáros darabja "öregszőlő", 35 hektár pedig az új telepítés. A birtok a Bényei-medence dél-délnyugati kitettségű negyedében fekszik a Tolcsva-hegy a Fel-hegy és az őket összekötő Diókút oldalain. A 2009-ben termőre forduló új telepítésekkel együtt, erős terméskorlátozás mellett (3,5-5,5 t/ha) 1200-1500 hl (180-200 000 palack) éves termeléssel már mennyiségi oldalról is a jelentős tokaji borászatok közé sorolódik. A Tokaj Renaissance tagja. További információk: www.facebook.com/beresbor és a www.beresmelinda.hu oldalakon.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!