A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Sauska Furmint

Sauska Tokaj Pincészet Sauska Furmint 2011

Véleményünk szerint

Rövid szellőztetés után zöld fűszeres, vegetális aromákkal nyit a bor. Később körtét is érzünk. A szerkezet arányos és kerek, már amennyire egy bor a kövekkel a hasában kerek lehet. A minerális ízeket itt is zöld fűszerek, csalán, bodza egészíti ki, no meg zamatos fehér húsú őszibarack. Összességében egy nem túl súlyos kompozíció, az egészen könnyed, felejthető kategóriába mégsem sorolnánk. Grillezett harcsa- vagy fogasnyársat kínálnánk hozzá roppanó, nem túlfőtt zöldségkörettel.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2012-05-09

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  13.5 %
 • Palackmennyiség

  0
 • Ár

  1690 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% furmint

Sauska Tokaj Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Tokaj fő fajtája, öt dűlőnk házasítása. Színe szalmasárga, zöldes árnyalattal. Illatában gazdag virágos, gyümölcsös, intenzív. Az ásványosság nemcsak illatában, de ízében is visszaköszön. Könnyen értelmezhető, jóivású furmint Tokajból.

Érlelési információk

Tartályos feldolgozás és érlelés.

Hol vásárolható meg

Bortársaság

Sauska Tokaj Pincészet bemutatása

Borászatunknak a több száz éve épült és többször átépített egykori Tokaji Polgári Kaszinó ad otthont, mely építészetileg kibővítve vált alkalmassá a szőlő feldolgozására. Célunk, hogy boraink a lehető legtisztábban tükrözzék vissza a hegyaljai terroir komplexitását és szépségét. A hagyományos tokaji fajták -furmint, hárslevelű és sárgamuskotály- mellett foglalkozunk világfajtákkal is. Eddigi tapasztalataink azt bizonyítják, hogy a világfajták és a tokaji terroir találkozása még komoly meglepetéseket tartogat.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!