A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Sauska Sárgamuskotály

Sauska Tokaj Pincészet Sauska Sárgamuskotály 2011

Véleményünk szerint

Közepesen intenzív, parfümös, virágos, mangós jegyekkel feldíszített illat köszönti a kóstolót. A kortynak az elegáns savgerinc és a rásimuló minerális aromák tartást adnak. Az akácvirágtól, valamint az olyan gyümölcstől, mint például a mandarin és az éppen érni kezdő barack áradónak, gazdagnak hat az aromatika. A kompozíció légiességéhez a könnyed test is hozzájárul. Üdítő és értelmes egyben.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2012-05-09

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  12.5 %
 • Palackmennyiség

  0
 • Ár

  nincs adat
 • Fajtaösszetétel

  100% sárga muskotály

Sauska Tokaj Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A borvidék illatos szőlőfajtája. Színe szalmasárga, zöldes árnyalattal. Illatában a fajta elegánsan jelenik meg, gazdag gyümölcsöstálat kínálva. Hosszú utóízében a muskotály kedves és behízelgő karaktere, jól kiegészülve a Medve-dűlő riolit kőzetéből fakadó mineralitással.

Érlelési információk

Tartályos erjesztés és érlelés.

Hol vásárolható meg

Bortársaság

Sauska Tokaj Pincészet bemutatása

Borászatunknak a több száz éve épült és többször átépített egykori Tokaji Polgári Kaszinó ad otthont, mely építészetileg kibővítve vált alkalmassá a szőlő feldolgozására. Célunk, hogy boraink a lehető legtisztábban tükrözzék vissza a hegyaljai terroir komplexitását és szépségét. A hagyományos tokaji fajták -furmint, hárslevelű és sárgamuskotály- mellett foglalkozunk világfajtákkal is. Eddigi tapasztalataink azt bizonyítják, hogy a világfajták és a tokaji terroir találkozása még komoly meglepetéseket tartogat.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!