A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Somlói Rizling

Oszvald Pincészet Somlói Rizling 1999

Véleményünk szerint

A sötétebb aranysárga árnyalatú bor esetében már a színe mutatja, hogy óborral állunk szemben. Meleg, mézes, hársas illattónus, amelyben már kifejlődött a palackbuké. A fás jegyek, az alkohol és a savak szépen tartják a bort, akár még további évek palackos érlelése során is. Ha valaki kíváncsi a valóban érlelt somlai borra, itt a lehetőség. A hegyek borát az idősebb korosztálynak ajánljuk. Ha pedig mégis valami fiatalos lendülettel szeretnénk kiegészíteni, akkor a mostanában egyre divatosabb grillezett, mézes csirkét készíthetjük el hozzá.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2007-08-13

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Somló
  • Alkohol %

    12.0 %
  • Palackmennyiség

    1000
  • Ár

    nincs adat
  • Fajtaösszetétel

    100% rizling

Érlelési információk

Nagyfahordós érlelés

Pinceidő

korlátlan

Hol vásárolható meg

Borfalu Bortéka, Budai Borszalon

Oszvald Pincészet bemutatása

A pincészet 1998-ban alakult, és a szőlőterület az apró birtokok megvásárlásávalmára 13,5 hektárra gyarapodott. Az elöregedett szőlőket folyamatosan lecserélték az új telepítésekkel. A szőlőterületek a hegy derekán találhatók, és a négy főfajta szőlő az évszázados tapasztalatok felderítésével a fajtának megfelelő termőterületre lett telepítve. Így került az olaszrizling a Váralja dűlőbe és a Szent Márton dűlőbe, a juhfarka Ragalja dűlőbe és az Aszó-dűlűbe, a hárslevelű a Hegykút dűlőbe, a furmint pedig a Szent Ilona dűlőbe. A bor érlelése hagyományos módon, fahordókban való 1-2 évi ászkolással, az erjesztés és a közbenső tárolás ellenőrzött hőmérsékleten történik.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!