A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Somlói Olaszrizling

Spiegelberg Borpince Somló, Vinum Somlaicum Somlói Olaszrizling 2008

Véleményünk szerint

Az intenzíven és határozottan fellépő illatból grapefruit, piskóta és mineralitás árad. Kóstoláskor az illat lenyomatát kapjuk, kiegészülve fűszeres, avaros aromákkal. A korty elejétől a hosszú utóízig kitartanak az imént leírtak. Szerkezetileg telt és dús. Hallgassunk hozzá komolyzenét, például Brahms F-dúr szimfóniáját vagy nézzük meg a Keresztapa 1., 2. vagy 3-at.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2009-09-22

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Somló
 • Alkohol %

  13.5 %
 • Palackmennyiség

  1326
 • Ár

  3000 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% olaszrizling

A pincészet borbemutatása

A Somló-hegy somlójenei oldaláról, a Szent Ilona-dűlő legfelső részéről származik a szőlő, amely enyhe lejtésű dűlő, a dél-nyugati oldalon helyezkedik el 200-220 méter tengerszint feletti magasságban. A talaj sörétes bazalttörmelékből és pannon homokból áll. A hagyományos művelésű bakszőlő 14 éves, a telepítés sűrűsége 8000 tőke/ha, a hozam 35 hl/ha. A szüret október 16-án zajlott le. Fürtválogatás nem történt, a szőlő 10%-án botrytis terjedt el. A 24 órás héjon áztatást rövid kézi préselés követte, majd a vadélesztők által irányított erjesztést követően 8 hónapon át értek a borok 10 éves, 1000 literes magyar tölgyfahordóban.

Érlelési információk

8 hónapig 1000 literes 10 éves, magyar tölgyfahordóban

Pinceidő

10 év

Hol vásárolható meg

Vino Vinum, Kistücsök Étterem, Balaton Borgaléria, Weinbar, Bor és Más, Borarium

Spiegelberg Borpince Somló, Vinum Somlaicum bemutatása

Spiegelberg István német-magyar származású. 1993 óta gazdálkodik a Somló hegyen, ő alapította a Vinum Somlaicum Bortásulást. Közel két hektáron gazdálkodik a Somló hegy délnyugati oldalán, az Ilona dűlőben a Szent Ilona kápolna és a Séd forrás között. Borai között megtalálhatóak a Somlóra jellemző fajtaborok és különleges házasítások is.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!