A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Újra Együtt Kékfrankos

Pfneiszl Biobirtok Újra Együtt Kékfrankos 2007

Véleményünk szerint

A bor illata egyszerre kedves és érdekes, jegyeiben szederre, konyakmeggyre, szegfűszegre, kakukkfűre, földre emlékeztet. Ízben sem távolodik el a jó ihatóság koncepciójától, hiszen a rengeteg ropogós cseresznyét és meggyet, valamint a vaníliás, diós aromákat egy kerek, könnyed, egyensúlyban lévő szerkezet borítja. Az első pohár után tovatűnik a gondokkal terhelt nap, hogy valami egészen más kezdődhessen. A nyugodt este jegyében country zenét hallgatnánk hozzá, például az ausztrál származású Keith Urbant, vagy olvassunk Csehovot.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2010-01-06

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Sopron
 • Alkohol %

  13.0 %
 • Palackmennyiség

  20000
 • Ár

  1700 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% Kékfrankos

Pfneiszl Biobirtok borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A borvidékünkre jellemző kékfrankosból álló Újra Együtt borunk létrehozásával minden bort szeretőnek szeretne a Pfneiszl család lehetőséget nyújtani arra, hogy a család történetének részese lehessen. Az Újra Együtt piaci megjelenését nem véletlenszerűen határozta el a család. Az alapos megfontolást követően az első palack Újra Együtt bor 2004 május elsején hagyta el a pincét; pontosan azon a napon, amikor Magyarország az Európai Unió tagjává vált. A bor málnás-meggyes gyümölcsössége szépen egészül ki a fajta fűszeres jegyeivel. Friss, üde, harmonikus kísérő minden alkalomra. Savtartalom: 5,5g/l Maradék cukor tartalom:1,7 g/l Fogyasztásra érett: palackozást követően azonnal Amihez kiváltképp ajánljuk: Tészták, házias ételek, sushi

Érlelési információk

Reduktív erjesztése kóracélban történt, majd használt kis tölgyfahordóban érlelődött a tétel 30%-a 4 hónapon át

Pinceidő

2011 közepe

Hol vásárolható meg

Metro, Bor és Más, Corvinum, Auchan, Cora, Radovin, Colour Wineworld

Pfneiszl Biobirtok bemutatása

Így szeretem az életet! Együtt, bio-módon, harmonikusan, természetesen, kiegyensúlyozottan. És nem csak a család él így, hanem a boraink ízében is ugyanezt érezhetitek. Ez a természetesség alapú szemléletet a pincében a modern techológiával igen eredményesen egészül ki. A továbbiakban is a Természettel kívánunk együtt dolgozni, és az évjáratok egyediségét igyekszünk megőrizni, előtérbe helyezni. A fiatal Pfneiszl generáció ötleteinek is van azért hely, akik a 2006-os szüret óta intenzíven kiveszik a részüket a gazdaságban folyó munkákból. Mind a pincében, mind a marketing területén a lányok - Birgit és Katrin - keze nyoma egyre inkább felismerhető, de első önálló boruk, a Sparkelina kóstolásakor érződik ez a leginkább.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!