A pincészet borbemutatása
A grillo számunkra a legfontosabb szőlőfajta. Ehhez a borhoz a legmagasabb dombokon termő szőlőt használtuk fel annak érdekében, hogy frissességéről és ízgazdagságáról gondoskodjunk. Majd tonneaux hordókba kerültek annak érdekében, hogy megőrizzük a testüket, és a tölgy és az akác finom ízeivel ruházzuk fel. Ez a borkészítési eljárás jellemző Szicília nyugati részére. Intenzitás és elegancia tökéletes egysége valósul meg ebben a borban, széles aromatika és természetes kifinomultság mellett.
Érlelési információkA hordós erjesztést követően a bor négy hónapot töltött tartályban, majd a forgalmazás előtt három hónapot palackban. |
Pinceidő1-2 év |
Hol vásárolható meg
www.carusoeminini.it /ecommerce/
Caruso & Minini bemutatása
A Caruso & Minini két férfi hosszan tartó együttműködésének köszönhetően jutott el odáig, ahol ma tart. Mindketten ugyanazzal a szenvedéllyel és elkötelezettséggel fordultak a borok felé, amely még akkor is összekötötte őket, amikor földrajzi távolságok voltak tapasztalhatóak közöttük. A tökéletes duó napról napra elvégzett munkája végül egy egyedi és meglepő termékkínálatot eredményezett. Megfizethetetlen az az örökség, amely a Caruso családban öröklődik immár a harmadik generáción át két dűlő, a Giummarella és Cutaja formájában. A 120 hektáros területek a Salemi és Marsala közötti dombságon húzódnak mindössze néhány kilométerre a pincészettől. A borvidék szívében való elhelyezkedés garantálja a magas minőségű szőlőből készülő kiemelkedő borok palackba töltését. 2004 óta mind Stefano Caruso, mind Mario Minini arra törekszik, hogy tapasztalataikat és elkötelezettségüket elegáns és egyedi karakterű borok készítésére fordítsák, amelyek egy hagyományos marsalai pinceépületben, úgy nevezett baglióban születnek meg. A tradíció és a modernitás a két legfontosabb szó, amellyel filozófiánkat és mindennapi munkánkat leírhatjuk.