A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Tokaji Furmint

Tokaj Pendits Tokaji Furmint 2011

Véleményünk szerint

A szalmasárga színű bor illata birsalmás, narancsos, kajszis, virágporos illatjegyektől gazdag. Kóstoláskor érezzük, hogy az ízvilág megfelel az illatnak, bár itt inkább a fűszeresebb tónusok lépnek az előtérbe, de ezek mellett ugyanúgy érezhetőek a sárga húsú gyümölcsök. A szerkezetben a savak jelenléte visszafogottabbnak hat, inkább a maradék cukor kerekítő hatása érvényesül, amely erősíti az aromatika gyümölcsös pólusát, így ellenpontnak ezen tétel esetében inkább a fűszeres jegyek bizonyulnak. A test és az alkohol a közepest meghaladja.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-05-12

 • Típus

  Édes
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  13,5 %
 • Palackmennyiség

  nincs adat
 • Ár

  nincs adat
 • Fajtaösszetétel

  100% furmint

A pincészet borbemutatása

2011 egy nagyon meleg évjárat volt. A szőlő gyorsan érett, és így ősszel tökéletes körülmények között egészséges termést szüretelhettünk. Ezen évjárat termésére a gyümölcsösség és a harmónia jellemző.

Érlelési információk

Kézzel, ládákba szüretelték az egészséges termést. A bogyózást követően pneumatikus préssel nyerik ki a mustot. Az erjedésre spontán, magyar tölgyfa hordóban kerül sor, majd a borok érlelése egy hagyományos, tokaji pincében zajlik le. Alacsony kéntartalommal bír.

Hol vásárolható meg

DiVino

Tokaj Pendits bemutatása

Bár pesti vagyok, egy tokaji birtok régi álmom volt, német férjem (2000-ben meghalt) is rajongott ezért a varázslatos vidékért. 1991-ben indultunk az abaújszántói Bilicki pince megvásárlásával, jelenleg 10 hektáron gazdálkodunk. Területeink Tarcalon (Deák), Mádon (Holdvölgy), Tállyán (Báthori) és Szántón (Pendits, Alsó- és Felső Bea, Krakkó) találhatóak. Ültetvényeinket bio ill. biodinamikus gazdálkodással műveljük, amely nagy kihívás. Boraink a szőlőben születnek, a pincében minimális technológiával, spontán erjedéssel és fahordós érleléssel hagyunk teret a terroir kibontakozásának.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!