A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Somlói Furmint

Oszvald Pincészet Somlói Furmint 2004

Véleményünk szerint

A visszafogott, lassabban nyiladozó illat a friss, gyümölcsös jegyek után mézes illatkölteménnyé változik. A bor még várhatóan sokat fog alakulni, egyelőre a határozott savgerinc és az elsődleges gyümölcsös jegyek dominálnak. Ebben az állapotában barátságos, kellemes bor, idővel azonban megkomolyodhat. Ahogy az ember élettapasztalatokat szerez, úgy a bor is idővel érlelésre utaló ízekre, illatokra tehet szert. Nincs is annál izgalmasabb, mint amikor figyelemmel kísérhetjük, ahogy a kamaszborból felnőtt, majd bölcs öregember lesz. És ha van borvidék, ahonnan erre a megfigyelésre alkalmas borok származnak, akkor ez Somló.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2007-08-01

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Somló
  • Alkohol %

    12.0 %
  • Palackmennyiség

    750
  • Ár

    nincs adat
  • Fajtaösszetétel

    100% furmint

Érlelési információk

nagyfahordós érlelés

Pinceidő

korlátlan

Hol vásárolható meg

Borfalu Bortéka, Monarchia Kft, Vinea Bt, Budai Borszalon, Esszencia Borszaküzlet (Debrecen)

Oszvald Pincészet bemutatása

A pincészet 1998-ban alakult, és a szőlőterület az apró birtokok megvásárlásávalmára 13,5 hektárra gyarapodott. Az elöregedett szőlőket folyamatosan lecserélték az új telepítésekkel. A szőlőterületek a hegy derekán találhatók, és a négy főfajta szőlő az évszázados tapasztalatok felderítésével a fajtának megfelelő termőterületre lett telepítve. Így került az olaszrizling a Váralja dűlőbe és a Szent Márton dűlőbe, a juhfarka Ragalja dűlőbe és az Aszó-dűlűbe, a hárslevelű a Hegykút dűlőbe, a furmint pedig a Szent Ilona dűlőbe. A bor érlelése hagyományos módon, fahordókban való 1-2 évi ászkolással, az erjesztés és a közbenső tárolás ellenőrzött hőmérsékleten történik.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!