A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Tokaji Fordítás

Szilágyi Pincészet és Borház Tokaji Fordítás 2005

Véleményünk szerint

Színe óarany. Illata intenzív, szellőztetést igényel, nehezen tisztul, némi illóság felfedezhető benne. A bor teste jelentős. Alma, mézesség és kis likőrösség jellemzi az illatot és az ízt is. Kis füstösség, égett karamell-jelleg is megfigyelhető.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-10-01

 • Típus

  Édes
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  13,0 %
 • Palackmennyiség

  nincs adat
 • Ár

  2800 ft
 • Fajtaösszetétel

  70% furmint
  30% hárslevelű

A pincészet borbemutatása

Maradék cukor: 91 g/l. Sav: 7 g/l. Tokaji borkülönlegesség, amely 5 évig érlelődött tölgyfahordóban. Jellemzi az aszús, botrytiszes ízvilág, mégis kellemesen, nem tolakodóan édes bor. Magas cukortartalma miatt íze vetekszik a 4 puttonyos aszúéval. Többszörösen aranyérmes bor.

Érlelési információk

5 év tölgyfahordós érlelés. Palackozás időpontja: 2010

Pinceidő

korlátlan

Szilágyi Pincészet és Borház bemutatása

A vulkáni talajú dűlőinkben érlelt szőlő levét - a kései szedés és a modern technológiai feldolgozás után - a világörökség részét képző, 800 éves több szintes Ungvári pincesoron érleljük, zempléni tölgyfa hordókban, Sátoraljaújhelyen. A pincelátogatások alkalmával a kizárólag kiváló minőségű, érmes borok kóstolása mellett lehetőség van házias, hideg-meleg ételek fogyasztására is, így sem éhen, se szomjan nem maradnak vendégeink. Csúcstechnológiás feldolgozó üzemünk is látogatható, mely az aszú bor szülőföldjén, Sátoraljaújhelyen az Oremus dűlőben található.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!