A pincészet borbemutatása
A szőlő a Bodrogkeresztúri Halas dűlőből származik. Az ülepített must alap-fajélesztős beoltást követően 7 db második töltésű fahordóban erjedt 7 hónapon keresztül, majd 7 hónap kóracél tartályban történő érlelést követően 2013. január közepén került palackba. A "7.7" jelölés egyaránt utal a hordószámra, az erjedési időre, valamint a érlelési időre.
Érlelési információkA bort hordóban erjesztették, majd hét hónapig tartályban érlelték és egy hónapig tartott a palackos érlelés. |
Hol vásárolható meg
A pincénél.
Pinceköz Borászat bemutatása
2008-ban Abaújszántón a szülői házban és a ház előtt lévő pincében alakítottuk kézműves borászatunkat. Az éves feldolgozott termést 1 ha saját termőterület, valamint 2 ha termésének felvásárlása biztosítja. A borászat kizárólag palackban forgalmazza borait, melyek között egyaránt megtalálhatóak a klasszikus hordós erjesztésű és érlelésű, valamint az irányított erjesztésű, friss tokaji borok. Célunk, hogy az általunk megélt "alkotási öröm" fogyasztói élménnyé nőjön.