A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Tokaji Muscat Lunel

Gróf Degenfeld Szőlőbirtok és Kastélyszálló Tokaji Muscat Lunel 2009

Véleményünk szerint

Az illatos szőlőre emlékeztető illatvilág parfümös párát hoz létre a kehelyben. Ennek a légies karakternek egy barackos vonal ad komolyságot a bor illatában, amely így összességében kifejezetten édes tónusúvá válik. A kóstoláskor érezhető maradék cukornak az illatnak megfelelő ízek szolgálnak ellenpólusul, a savak inkább belesimulnak a kortyba. Igazán egy kellemes délutánon mutatja meg bájait, amikor egy kártyaparti mellett észrevétlenül ürül ki a pohár.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2011-12-07

 • Típus

  Félszáraz
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  12.4 %
 • Palackmennyiség

  6400
 • Ár

  1850 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% sárga muskotály

Gróf Degenfeld Szőlőbirtok és Kastélyszálló borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Halvány szalmasárga. Illatában még zabolátlan, ám a pohárban szép lassan a virágok és a bodza közül megmutatkozik a muskotály jellegzetes karaktere. Nem túlzó, de elég, és ettől válik elegánssá. Szájban már jobban összeérett, kedves a savak csiklandozó játéka, ami a cukorral képez harmóniát. Teljes mértékben hozza a fajtától megszokott zamatokat. Könnyed, de mégsem vékony. Tiszta, cserektől mentes, jól iható bor. Fogyasztása hasonló karakterrel bíró fűszerezett ételekhez, mártásokhoz, aperitifként és önmagában 11 fokra hűtve javasolt.

Érlelési információk

Tartályos feldolgozás és érlelés.

Hol vásárolható meg

Bortársaság

Gróf Degenfeld Szőlőbirtok és Kastélyszálló bemutatása

A Gróf Degenfeld Szőlőbirtok Tokaj vezető borászatai közé tartozik. Tulajdonosa a Degenfeld grófi család, akik az 1800-as évek elejétől jelentős szerepet vállaltak Magyarország életében. A szőlőbirtok 100 ha kiváló minőségű szőlőterülettel rendelkezik. A birtokközpontban Tarcalon a Gróf Degenfeld Kastélyszálló, Tokaj főterén a Degenfeld Palota szálláslehetőségekkel, borkóstolókkal, borvacsorákkal, vásárlási lehetőségekkel áll a vendégek rendelkezésére. A Tokaj Renaissance tagja.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!