A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Top Selection Aranyhegy Juhfark

Tornai Pincészet Top Selection Aranyhegy Juhfark 2008

Véleményünk szerint

Mélyvíz, csak gyakorlott úszóknak! Gazdag, túlérett jegyeket felvonultató, de mégsem markánsan édes karakterű illat, amelyben enyhén pörkölt olajos magvakat, vegetális aromákat, kajszit, mangót és egy kevés alkoholt vélünk felfedezni. Kóstoláskor a borban az elveihez hű savgerinc jelenti a fő vonulatot, amihez hozzásimulnak a szőlőből eredő minerális és a hordóból származó vajas jegyek, valamint a többi szerkezeti elem. A bor lecsengése olyan érzetet kelt, mintha apró kövek maradnának a nyelvünkön.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2010-07-26

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Somló
 • Alkohol %

  14.0 %
 • Palackmennyiség

  2500
 • Ár

  3300 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% juhfark

Tornai Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A Tornai Pincészet Top Selection borai a legkiválóbb somlói dűlők válogatott terméséből készülnek. E bor esetében az Aranyhegy dűlőről származik a szőlő, mely a Somló-hegy délkeleti oldalán található. Intenzív illatában virágos, mézes jegyek érzékelhetőek. Később hosszan kitartó ízében is megjelenik a mézes felhang mineralitás és a szépen érett savak mellett. Erőteljes, izgalmas bor, nagyon hosszú íz-és savérzettel. A XI. Pannon Bormustrán csúcsbor minősítést kapott.

Érlelési információk

Szüret után 500 literes tölgyfahordóba került az alapanyag, és a 12-14 órás héjon áztatást követően 10 hónapos érlelés következett. Végül a 4 legszebb tételt tartalmazó hordó adja a Aranyhegy Juhfark

Pinceidő

10 év felett

Hol vásárolható meg

Pincénél (új évjárat, most jelenik meg a piacon)

Tornai Pincészet bemutatása

A Tornai Pincészet a legkisebb magyar borvidék legnagyobb és egyik legrégebbi pincészete. A Tornai család a Somló-hegyen 1946 óta foglalkozik borászattal. Tevékenységünk középpontjában a hagyományok megőrzése áll, azonban használjuk a tudomány és a modern technológia hosszas, gondos munkával sűrített nemzetközi tapasztalatait. Hatvan évre visszatekintő tapasztalatunk jó hátteret teremt arra, hogy nemzetközi eredményekkel is visszaigazoltan gondozzuk a somlói bor évszázadok alatt kialakult értékeit, a táj és a minőség mindennapi gondolatainkban összefonódott kapcsolatát. Ültetvényeink a vulkanikus talajú Somló déli lejtőin, a legjobb adottságú övezetekben terülnek el, ezek a termőhely legnagyobb egybefüggő táblái. Területeinket hagyományos és elismert somlói fajtákkal - Juhfark, Furmint, Hárslevelű, Olaszrizling, - telepítettük el.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!