A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Veres Furmint

Demeter Zoltán Pincészet - Tokaj Veres Furmint 2009

Véleményünk szerint

A bor illatáról a gazdagság jut eszünkben, hiszen az aszalt gyümölcsök, a vajasság és a minerális jegyek hullámai sűrűn egymáshoz tapadnak benne. A kortynak is ez az utóbbi aromatípus ad lendületet, az érett hatású savak inkább a háttérben maradnak. Külön érdekesség, hogy e bor esetében az ásványos aromák olyan karakteresek, hogy maguk alá gyűrik, és a szokásostól eltérően támogatóvá teszik a tüzet szimbolizáló alkoholt.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2010-09-14

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  13.0 %
 • Palackmennyiség

  1626
 • Ár

  nincs adat
 • Fajtaösszetétel

  100% furmint

Demeter Zoltán Pincészet - Tokaj borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A Mád határában található Veres dűlő nyugati fekvésű, vulkanikus talajú, az ültetvény kora 30 év. A szüret 2009-ben október 30-án zajlott le, a szőlő mustfoka 20,5 volt, a palackozásra 2010. május 13-án került sor. A bor maradék cukortartalma 0 g/l, savtartalma 4,9, extrakja 20,2 g/l.

Érlelési információk

400 literes tölgyfahordóban érett

Hol vásárolható meg

Jelenleg nincs forgalomban, piacra kerülése után a Monarchiánál és Terroir Clubnál lesz megtalálható

Demeter Zoltán Pincészet - Tokaj bemutatása

Pincészetemet azzal a céllal alapítottam 1996-ban, hogy a tokaji borok és termőhelyek újrafelfedezésének és megismertetésének közvetlenül is részese lehessek. A szakmai alapokat részben Budapesten, a Kertészeti Egyetemen, részben az Egyesült Államokban, Franciaországban és Nagy-Britanniában szereztem meg. 1993-tól vettem részt Tokaj-Hegyalja életében különböző külföldi tulajdonú borászatok elindításában és működtetésében vállalt feladatokkal. Vállalkozásom első évében a sátoraljaújhelyi családi gazdaságunk szőlőterületéről, pincénk hagyományos eszközeivel készítettem bort. A következő években Tokaj-Hegyalja különböző részein vásároltam szőlőterületeket. Tokajban a Szerelmi, Mádon a Veres, Rátkán a Közép-hegy és Bodrogkeresztúron a Kakas, valamint Lapis-dűlőkben. Jelenleg 5 település határában, 7 dűlőben, közel 7 hektáron gondozok szőlőskerteket. Tokaj belvárosában, egy 1790-ben épült műemlék ház pincéjében erjesztem és érlelem boraimat. Lehetőségeimet kihasználva törekszem a különböző dűlőkből dűlőszelektált tételeket készíteni. Boraimat három változatban készítem, melyeken keresztül legtisztábban közvetíthető véleményem szerint az az egyediség, mely a borvidéket jellemzi. Ezek a száraz borok, a Főborok és az Aszúborok. A szőlők szélsőséges hozamkorlátozásával, a lehető legpontosabb érettség megértésével, a termőhelyek változatosságának és gazdagságának megmutatásával próbálom támogatni Tokajt, a világ bortérképére való visszakerülésében.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!