A pincészet borbemutatása
Pohárba kerülve intenzív, kellő komolysággal bír. Illatában a tölgyfahordós pörkölt jegyek, az élesztő valamint a kenyérhéj jut vezető szerephez, melyhez idővel a gyümölcsök is felzárkóznak. A szájban kellemesen krémes érzés. Az olajos magvak átveszik a vezető szerepet, amit az érett trópusi gyümölcsök és a virágok jegyei varázsolnak komplexebbé. Közepesnél hosszabb, gazdag a korty.
Érlelési információkA szőlő 1/3-át új kis tölgyfahordóban erjesztettük és finomseprőn tartással érleltük tovább. Mindez fantasztikus krémességet kölcsönzött a bornak. 2/3 - át kóracél tartályban tartottuk, ami pedig el |
Gere Tamás és Zsolt Pincészete bemutatása
Pincészetünk szőlőtermesztéssel és feldolgozással foglalkozik. Az első saját palackozású borunkat 1988-ban hoztuk forgalomba, melyek mára országosan ismerté váltak. Pincészetünk jelenleg 27 hektáron gazdálkodik. Ültetvényeink Villány, Nagyharsány és Siklós legjobb adottságú területein helyezkednek el. Az egyre növekvő mennyiség miatt 2002-ben fejlesztésekbe kezdtünk. A technológiai folyamatokat szétválasztottuk: a feldolgozás és a borok hordós érlelése Nagyharsányban történik, míg a palackozás, a palackos érlelés és a kereskedők kiszolgálása az újonnan épült villányi üzemünkben. Villányi pincénkben a hét minden napján lehetőség van vásárlásra, kóstolásra és üzemlátogatásra.