A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Villányi Chardonnay

Gere Tamás és Zsolt Pincészete Villányi Chardonnay 2009

Véleményünk szerint

A sárgadinnye és birsalma mellé vajas, karamelles, diós jegyek kerülnek bőséggel a bor illatába. A kortyban is erőteljesen érezhetőek a hordós érlelés avaros, dohányos asszociációi, ezek egy kerek testbe simulnak bele. Tartalmas alapanyag, amely nemcsak olyan komolyabb, dúsabb fogásokkal bír el, mint egy vajas mártással tálalt borjú- vagy pulykasült, de kifejezetten jól esik digestifnek, vacsora után is.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2011-05-25

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Villány
 • Alkohol %

  13.5 %
 • Palackmennyiség

  2000
 • Ár

  nincs adat
 • Fajtaösszetétel

  100% chardonnay

Gere Tamás és Zsolt Pincészete borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Pohárba kerülve intenzív, kellő komolysággal bír. Illatában a tölgyfahordós pörkölt jegyek, az élesztő valamint a kenyérhéj jut vezető szerephez, melyhez idővel a gyümölcsök is felzárkóznak. A szájban kellemesen krémes érzés. Az olajos magvak átveszik a vezető szerepet, amit az érett trópusi gyümölcsök és a virágok jegyei varázsolnak komplexebbé. Közepesnél hosszabb, gazdag a korty.

Érlelési információk

A szőlő 1/3-át új kis tölgyfahordóban erjesztettük és finomseprőn tartással érleltük tovább. Mindez fantasztikus krémességet kölcsönzött a bornak. 2/3 - át kóracél tartályban tartottuk, ami pedig el

Gere Tamás és Zsolt Pincészete bemutatása

Pincészetünk szőlőtermesztéssel és feldolgozással foglalkozik. Az első saját palackozású borunkat 1988-ban hoztuk forgalomba, melyek mára országosan ismerté váltak. Pincészetünk jelenleg 27 hektáron gazdálkodik. Ültetvényeink Villány, Nagyharsány és Siklós legjobb adottságú területein helyezkednek el. Az egyre növekvő mennyiség miatt 2002-ben fejlesztésekbe kezdtünk. A technológiai folyamatokat szétválasztottuk: a feldolgozás és a borok hordós érlelése Nagyharsányban történik, míg a palackozás, a palackos érlelés és a kereskedők kiszolgálása az újonnan épült villányi üzemünkben. Villányi pincénkben a hét minden napján lehetőség van vásárlásra, kóstolásra és üzemlátogatásra.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!