A pincészet borbemutatása
A Pinot noir kedves, pirospozsgás arca. Gazdag és sokrétű, báját természetes szépsége adja. Vibráló, friss piros bogyósgyümölcsös (meggy, cseresznye, szamóca) világát felerősítik a finoman mért hordófűszerek (szegfűszeg, gyógynövény, zöld tea, fahéj, puncs, tejcsokoládé) Ízben is hosszan továbbviszi e kifinomult harmóniát. Nem nagy testével, hanem könnyed eleganciájával hódít, mint egy balett táncos: filigrán, de izmos és energikus!
Érlelési információkAz egyes dűlők termését külön dolgoztuk fel. A szőlőt kíméletesen kezeltük, bogyózva, zúzás nélkül került a nyitott kádakba. A hideg maceráció 8-12 fokon 5-7 napig tartott, a héjon áztatás teljes időtartama 17-20 nap volt. Kezdetben zárt körfejtést, majd hagyományos csömöszölést alkalmaztunk. Az almasavbontás és az érlelés enyhe és közepes égetésű barrique hordókban történt. Hordók: 225 literes magyar tölgyfahordók. Koruk: 1/3: új, 1/3: 1 éves, 1/3: 2 éves. 1 év hordós érlelést kapott. |
PinceidőHosszú érlelésre alkalmas |
Hol vásárolható meg
In Vino Veritas Borkereskedés, Présház, Ezerjó Borszaküzlet, Decanter Borszaküzlet, Esszencia Borszaküzlet, A Hordó, Pampetrics Borkereskedés
Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása
Vylyan = Villány, ahogyan azt régi monográfiákban találtuk. A birtok névválasztását a borvidéki kötődés és hagyománytisztelet határozza meg; a „Vylyan” egy régi helytörténeti munkában fellelt XV. századi Villány-megnevezés. Ültetvényeink a Villányi-hegység csodálatos fekvésű lankáin fekszenek, a pincészet Kisharsányban a Fekete-hegyen, a Dobogó dűlő szívében található. Rögtön az alapítástól a magas minőség volt a fő szempont, ennek lett alárendelve minden: a dűlők kiválasztásától a borok piacra viteléig. Első szőlőültetvényeinket 1992-ben telepítettük és borainkkal 1997-ben léptünk a piacra. A csapat élén Debreczeni Mónika birtokigazgató áll. A szőlészeti-borászati munkálatokat Ipacs Szabó István főborász irányítja. Filozófiánk alappillére a szőlőben folytatott munkán nyugszik, s ez egyértelműen visszatükröződik borainkban is, hiszen figyelemre méltó bort csak kiváló szőlőből lehet készíteni. A borok érleléséhez saját válogatású és szárítású magyar tölgyfából készült hordókat használunk. A terroir különleges adottságai mellett, a hozzáértő csapat, a szakmai nyitottság, és a hosszú évek jó szívvel végzett kemény munkája meghozta a maga gyümölcsét: a Vylyan ma a Villányi borvidék egyik legmeghatározóbb borászata.