Dél-Afrika
2010-01-26 | Tóth AdriennAz afrikai ország jelenleg a hetedik a világ bortermelőinek listáján.
Az országban - annak ellenére, hogy újvilági bortermelőként tekintünk rá - már több száz éve készítenek bort. Esetükben tehát nem a megszokott "nulláról induló, gyorsan befutó" recepttel van dolgunk, sok európai országhoz hasonlóan ők is átalakulóban vannak, a mennyiségről a minőségre helyezve a hangsúlyt.
Dél-Afrikában úgy tűnik, nem vitatkoznak azon a borászok, hogy mely szőlőfajtával kellene azonosítaniuk magukat a nemzetközi porondon. "Variety is our Nature", azaz a "Változatosság számunkra természetes" szlogen alatt igyekeznek inkább a sokszínűségre helyezni a hangsúlyt. A boripar azonban nemcsak a szőlőfajták gazdagságát támogatja, hanem a helyi növény- és állatvilágét is, ennek érdekében külön program foglalkozik a borturizmus zöld vetületeivel és a kis pincészetekkel, így garantálva sokféleséget.
Winelovers borok az olvasás mellé
Hasonló cikkek
Az anyaföld gyógyítása a mezőgazdaság által - Idén 100 éves a biodinamikus mozgalom
Megjelent a Winelovers Wine Awards eredményeit listázó digitális kiadvány
"A bor jó, 100% szőlőből készül, van benne szenvedély, művészet, és ott van benne az őseink története"
Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!