Dél-Afrika
2010-01-26 | Tóth AdriennAz afrikai ország jelenleg a hetedik a világ bortermelőinek listáján.
Az országban - annak ellenére, hogy újvilági bortermelőként tekintünk rá - már több száz éve készítenek bort. Esetükben tehát nem a megszokott "nulláról induló, gyorsan befutó" recepttel van dolgunk, sok európai országhoz hasonlóan ők is átalakulóban vannak, a mennyiségről a minőségre helyezve a hangsúlyt.
Dél-Afrikában úgy tűnik, nem vitatkoznak azon a borászok, hogy mely szőlőfajtával kellene azonosítaniuk magukat a nemzetközi porondon. "Variety is our Nature", azaz a "Változatosság számunkra természetes" szlogen alatt igyekeznek inkább a sokszínűségre helyezni a hangsúlyt. A boripar azonban nemcsak a szőlőfajták gazdagságát támogatja, hanem a helyi növény- és állatvilágét is, ennek érdekében külön program foglalkozik a borturizmus zöld vetületeivel és a kis pincészetekkel, így garantálva sokféleséget.
Winelovers borok az olvasás mellé
Hasonló cikkek

“A Balaton a mi asztalunk”

"Pannonhalma mintegy királyi széken lebeg"

Generációs kérdésekkel, vulkanikus és bioborokkal érkezik a 13. Borkonferencia

Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!