A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Rheinhessen

2016-02-18 | VinoportA Rheinhessen borvidék a legnagyobb (26444 ha) a tizenhárom német borvidék (Anbaugebiete) közül. Három körzetből áll: a bingeni terület (Bereich Bingen), a niersteini (Bereich Nierstein) és a Wonnegau (Bereich Wonnegau), és huszonhárom Grosslage (nagy szőlőbirtok) található itt.

 

A fehér-kékszőlők aránya: 69:31%. A leggyakoribb szőlőfajták a müller-thurgau, rizling, Dornfelder, Silvaner, portugieser, Spatburgunder. Az eredeti rizling szőlő nemesítése során sok fajta jött létre: müller-thurgau, Silvaner, Scheurebe, Faberrebe, Bachus, Huxelrebe, Kerner, stb.

 

A legkiemelkedőbb borokat közvetlenül a Rajna partján elterülő szőlőkben termelik, a Bingen-Mainz-Worms alkotta háromszögben. Különösen a bingeni és az ingelheimi szőlőhegyeken, valamint a niersteini teraszos művelésű kertekben (Rheinterrasse) termelnek kiváló borokat.

 

Miközben néhány igen kitűnő bor származik innen, sok termelő a nagy mennyiségű, alacsonyabb minőségű “Liebfrauenmilch” előállítását helyezi előtérbe, ami sokáig a német bor szinonimáját jelentette. Ebből az olcsó, egyszerű borból, mégis nagy népszerűségnek örvendő borból a németországi termelés több mint 50 %-a Rheinhessenből származik.

 

Rheinhessenről még többet itt olvashat

 

Felhasznált irodalom: Borászportál, Mészáros Gabriella - Sánta Zoltán: Bortankönyv 1. – a világ borai 207-208. o.

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!