Toszkána, Toscana
2009-08-03 | Tóth AdriennBár Olaszországnak nincs olyan tartománya, amelyben ne lenne legalább néhány borvidék, Toszkána minden kétséget kizáróan a legnevesebb ezek közül. A csizma közepén elhelyezkedő „reggione” főleg vörösborairól híres. A legelterjedtebb szőlőfajta itt a sangiovese. Ebből készül a vidék szinte összes vörösbora a Chiantitól kezdve, a Brunello di Montalcinon át, egészen a Vino Nobile di Montepulcianoig.
Winelovers borok az olvasás mellé
Hasonló cikkek

A régi magyar szőlőfajták pótolhatatlan, védendő értékek

“Tudományos alapokon kell megmutatni a fogyasztóknak, hogy egy pohár bor nem méreg, hanem lehet a mértékletes életmód része”

A Magyar Bor Akadémia Életmű Díjasa 2025-ben Vesztergombi Ferenc

Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!