Toszkána, Toscana
2009-08-03 | Tóth AdriennBár Olaszországnak nincs olyan tartománya, amelyben ne lenne legalább néhány borvidék, Toszkána minden kétséget kizáróan a legnevesebb ezek közül. A csizma közepén elhelyezkedő „reggione” főleg vörösborairól híres. A legelterjedtebb szőlőfajta itt a sangiovese. Ebből készül a vidék szinte összes vörösbora a Chiantitól kezdve, a Brunello di Montalcinon át, egészen a Vino Nobile di Montepulcianoig.
Winelovers borok az olvasás mellé
Hasonló cikkek
A Top 100 legjobb bor közé már csak aranyérmesek kerültek
Két különleges bor a Jura borvidékről: vin jaune és vin de paille
De'Ricci: generációkon átívelő tisztelet és hűség a terroir iránt
Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!