A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Zéta szőlő

2009-01-09 | Tóth Adrienn



A zéta különösen jól aszúsodik, nagy mennyiségű aszúszemet lehet belőle kiszedni. Kifejezetten e tulajdonsága miatt nemesítette ki 1951-ben Király Ferenc munkatársaival a furmintból és a bouvier-ból. A furminttól az aszúsodásra való hajlamát, a bouvier-től a korai érését örökölte, így lehet az, hogy a többi szőlőfajtánál korábban lehet róla aszúszemet szedni. Az eredeti neve oremus volt, e helyett lett végül is zéta.

T.A.

Forrás: Zöldi-Kovács Árpád

 

 


Címkék

zéta

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!