A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.
Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Bormagazin igényesen
Menü
Főoldal
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Főoldal
/
Címkék
/
Rudolf Steiner
Az anyaföld gyógyítása a mezőgazdaság által - Idén 100 éves a biodinamikus mozgalom
Tíz tudnivaló a biodinamikus borokról
Föld Napja
A világon 1970 óta, itt Magyarországon 1990 óta ünnepeljük április 22-én a Föld Napját. Az immár az ENSZ által is elismert tematikus napon a Föld Napja Hálózatnak köszönhetően szerte a világon hívják fel a figyelmet természeti környezetünk megóvására. A mozgalom jelmondata: "Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?" Ezen gondolathoz csatlakozva most tíz tudnivalót gyűjtöttünk össze a környezetet tiszteletben tartva készülő biodinamikus borokról.
A végeredmény: jó gyümölcs, egyedi bor
Beszélgetés Franz Weningerrel 2. rész
A fiatal soproni borásszal, Franz Weningerrel készített interjúnk első részében arról beszélgettünk, mi keltette fel Franz érdeklődését a biodinamikus filozófia iránt. A következőkben az alternatív mezőgazdasági iskola megismerését folytatjuk. Megtudjuk, mit kell tenni, ha mégis megtörténik a baj, és megjelenik egy fertőzés a szőlőben, és hogy milyenek lesznek az így elkészített, biodinamikus borok.
Biodinamika: visszatérés az ősi módszerekhez
Beszélgetés Franz Weningerrel 1. rész
A biodinamikus művelésmód az egyik legelvontabbnak tűnő, legkevésbé közismert irányzat. Ha valaki mégis hallott róla, általában nem rendezik konkrét ismeretekkel vele kapcsolatban, sokszor csak homályos sejtésekről, tézisekről van szó. Ezért is örültem annak, hogy egy hazánkban dolgozó, a technikát több éve alkalmazó borásztól, Franz Weningertől kaphattunk a biodinamikus iskolával kapcsolatban információkat.
A vinoport.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az
adatvédelmi információkról
itt olvashat.
Elfogadás