A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.
Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Bormagazin igényesen
Menü
Főoldal
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Főoldal
/
Címkék
/
citrom
Régi ismerős a konyhában: zöld csodalé a középkorból
Verzsümustra
Néhány évvel ezelőtt, amikor először jártam a köveskáli Pálffy Pincénél, Pálffy Attila verjus fröccsöt ajánlott nekem a nagy melegre gyógyírként. És hatott. A verjus, vagyis magyarra fordítva a zöld lé azóta a konyhám alapeleme.
Az ürmös visszatérése
Bor gyógynövényekkel
A balatonrendesi székhelyű Orbán Pincészet nem is olyan régen került csak be a borászati köztudatba, hála az első 2009-es évjáratnak, amelyben a pincészet két szőlőfajtájából, chardonnay-ból és szürkebarátból készített borokat. Van azonban egy kevésbé ismert része is a portfóliónak, amely ürmösökből áll. Mivel nem igazán van tudomásunk ezen kívül piacon kapható ürmösről, Orbán Gergelyt, a pincészet borászát kerestük meg, hogy többet megtudjunk erről a hagyományos bortípusról.
Szín, tisztaság
Kezünkbe nyomtak egy poharat, és ha szerencsénk van, nem üresen. Elsődlegesen mindjárt szemügyre is vehetjük a benne lévő bor színét, tisztaságát.
A vinoport.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az
adatvédelmi információkról
itt olvashat.
Elfogadás