A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.
Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Bormagazin igényesen
Menü
Főoldal
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Főoldal
/
Címkék
/
savtartalom
A borkóstolás alapjai - ízlelés
Végre, végre
A borkóstolás technikáját bemutató sorozatunkban eddig már néztünk és szagoltunk, úgyhogy most épp itt az ideje annak, hogy kóstoljunk is. A borkóstolás nem feltétlenül egyenlő az ivással - ami arról szól, hogy köpő használata nélkül leülünk egy vagy több üveg bor mellé, és mértékletes keretek között néhány pohár bort elfogyasztunk -, ugyanakkor minden borivásba beépíthető a kóstolás, még akkor is, ha csak egy bort ízlelünk meg. Sőt, érdemes több pohárral is elfogyasztani olyan tételekből, amelyek azt megelőzően kóstolási körülmények között elnyerték a tetszésünket, hogy eldönthessük, jelentősebb mennyiségben fogyasztva is ugyanolyan megnyerőek-e.
A gyümölcsösségen és a lendületen sok múlik
Molnár Pétert kérdeztük 2. rész
A tokaji Patricius Borház birtokigazgatójával folytatott beszélgetésünk első részében a pincészet filozófiájának alapjáról, a dűlőszelektáltan feldolgozott tételekből készült házasításokról beszélgettünk, majd elkanyarodtunk a múlt-jelen borkészítési technológiáira vonatkozó kérdéskörhöz. Ma itt vesszük fel a fonalat, a vinum ordinariumnál, azaz a régi idők száraz tokaji boránál.
Savtartalom
A vinoport.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az
adatvédelmi információkról
itt olvashat.
Elfogadás