A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.
Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Bormagazin igényesen
Menü
Főoldal
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Főoldal
/
Címkék
/
vidéki gasztronómia
A gomolya és a bor
Mit igyunk hozzá?
A téma aktualitását nemcsak az adja, hogy ez a sajttípus kifejezetten jól illik a nyárvégi, ősz eleji időszakhoz, amikor még rengeteg zöldségféle kínálkozik mellé társul, hanem az is, hogy a gomolya kapcsán megszólított Sándor Tamás, a Bükki sajtok készítője épp holnap tart nyílt napot a mónosbéli Malmos tanyán a vidéki gasztronómia jegyében.
Mit együnk márciusban?
Vidéki gasztronómia Magyarországon
Érdemes tudni, hogy a 18. század közepéig a magyar nép főleg juhokat tartott, csak ezután kezdődött a szarvasmarhák tejének hasznosítása a háztájakon. Mivel mindkét állat tejét szívesen fogyasztottuk, megkaptuk a „tejivók” nevet. A tavasz kezdetén visszatérünk az ősi juhsajtokhoz, de cikkünkben szó lesz még a medvehagymáról és a böjti ételekről is.
Mit együnk februárban?
Vidéki gasztronómia Magyarországon
Életünk felgyorsult, és hiába van szükség ma már a legtöbb dologhoz kevesebb időre, mégsem érünk rá semmire. A legtöbb esetben a már megszokott megoldás a kényelmes, néha mégis érdemes mérlegelni. Például azt, hogy nem éri-e meg erőfeszítést tenni azért, hogy minőségi alapanyagokat szerezzünk be közvetlenül a termelőtől a nagy áruházak helyett. Lehet, hogy úgy tűnik, ezzel időt veszítünk, ki tudja, mégis mit mindent nyerhetünk általa?
Mit együnk januárban?
Vidéki gasztronómia Magyarországon
Vidéki gasztronómia című sorozatunk a hagyományos magyar alapanyagokra, élelmiszerekre, ételkészítési eljárásokra kívánja felhívni a figyelmet. Abba az időbe repülünk vissza általa, amikor még nem volt más lehetőség, mint szezonálisan táplálkozni, és helyben termelt alapanyagokat használni. 2009 folyamán minden hónapban belekóstolunk majd ezekbe a házi ínyencségekbe. Januárban elsőként kolbászt készítünk, majd téli sajtokat és savanyúságot eszünk.
A vinoport.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az
adatvédelmi információkról
itt olvashat.
Elfogadás