A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.
Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Bormagazin igényesen
Menü
Főoldal
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Főoldal
/
Címkék
/
vintage port
Harmincéves portói pörkölt mandulával
Sandra Sousa válaszolt 2. rész
Miután cikkünk első részében a portói kóstolási technikáira és az Amável Costa pincészet történetére tértünk ki, Sandra Sousát, az exPort ügyvezető igazgatóját arról kérdeztük, hogy miben különbözik egymástól egy 10, 20 és 30 éves érlelésnek alávetett portói, valamint hogy az ünnepek közeledtével milyen ételeket társítana az egyes borok mellé.
Portó, Portugália
Borismeret
A portóiak az úgynevezett erősített borok kategóriájába tartoznak. Ez ebben az esetben azt jelenti, hogy a még erjedésben lévő borhoz magas alkoholtartalmú párlatot adnak, amely megállítja a fermentáció folyamatát, és ennek köszönhetően cukor marad a borban, amely édes lesz. A portóik túlnyomó többsége vörös, de akad közöttük fehér is. Tekintettel arra, hogy hivatalos definícióként ezek a feliratok jelennek meg a borok címkéjén is, mi is az angol és portugál terminológiát használjuk a portói típusok említésekor.
Portói
Portugália nemzetközi viszonylatban legismertebb borvidéke Portó, amely erősített vörösborával, a portóival írta be magát a köztudatba.
A vinoport.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az
adatvédelmi információkról
itt olvashat.
Elfogadás