A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.
Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Bormagazin igényesen
Menü
Főoldal
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Főoldal
/
Címkék
/
whiskey
A legelterjedtebb párlatcsoport: a whisky
Mi a különbség a skót és amerikai whisk(e)y között?
A gabonawhisky előállításához Skóciában általában importált kukoricát használnak. Amit lisztté őrölnek, és gőznyomás alatt megfőznek. Ezután egy kevés zöldmalátát adnak hozzá. A sörcefre (wort) erjesztőkádba kerül, s élesztőt adnak hozzá. Nagyjából 48 óra múltán a cukor mintegy 6–7%-os alkoholos cefrévé változik, amely kész a lepárlásra. A gabonawhiskyt erősebbre desztillálják, mint a malátawhiskyt, elérheti a 94%-ot is.
Kóstolt már whiskyt észterre?
Mi van a pohárban? Mármint tényleg.
Sokkal érdekesebb a whisky példáján bemutatni a (szerves) kémia alapjait, de ez gimnáziumban sajnos nem alkalmazható. De majd most!
Japán whisky
Japán whiskykultúrája skót hagyományokból táplálkozik, mára mégis saját jellegzetességei is kialakultak.
A vinoport.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az
adatvédelmi információkról
itt olvashat.
Elfogadás